MARATHONBIKEN ACHOUFFE-HOUFFALIZE

Joris Massaer veruit beste afstandsbiker

Joris Massaer veruit beste afstandsbiker

André Verhoeven Foto: © Andr Verhoeven

PEPINGEN - Joris Massaer heeft zijn actieterrein verlegd naar het langere en vooral zwaardere werk. In Achouffe-Houffalize won hij vorig weekeinde de vierde proef van de East Belgian Marathon Challenge.

De Pepingennaar, die ook al de beste was in de 'Ardennes Trophy' en enkele weken geleden de 'Raid des Hautes Fagnes' won, is met lengten de beste afstandsbiker. Vandaar zijn totaaloverwinning in dit toch wel hoogstaande regelmatigheidscriterium.

In de 'Achouffe' liet de Pepingenaar schoon volk achter zich. Massaer hield zich lange tijd gedeisd in een ruime kopgroep waarin niemand initiatief durfde nemen. Toen alles verbrokkelde, sloeg hij vijftien kilometer voor het einde op een moeilijke strook toe. Bjorn Rondelez en Ken Van den Bulcke waren de laatsten die nog even probeerden aan te klampen maar uiteindelijk op enkele minuten werden gereden. Rondelez en een alweer verrassende Van den Bulcke stonden wel mee op het podium. Dat lukte Kristof Houben, Sam Lennertz, Nico Berckmans, Kris Henderiekx en de andere Leuvenaar Frans Claes niet. Claes, winnaar van de Trans Portugal, eindigde negende.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio