Kapelse Maja Van Honsté krijgt rol in grote musical

Kapelse Maja Van Honsté krijgt rol in grote musical

Foto: © Nicole Verstrepen

KAPELLEN - Maja Van Honsté (22) studeert binnenkort af aan de afdeling 'Musicaltheater' van de Fontys hogeschool in Tilburg. Voor haar stage veroverde ze een mooie rol in 'Crazy Shopping', de komische musical over koopverslaafde vrouwen, die vanaf 11november in de Antwerpse Stadsschouwburg te zien is.

Maja's ouders en leerkrachten hadden al vroeg in de gaten dat zij later zou gaan acteren, dansen of zingen. Na haar kunsthumaniora aan het SISA volgde zij dan ook een specialisatiejaar 'Musical' aan De Kunsthumaniora. Het jaar daarop deed zij met succes auditie bij de Fontys hogeschool in Tilburg. Vooraleer Maya daar af kan studeren, dient zij stage te lopen en laat dat nu net zijn in de grote musical 'Crazy Shopping', die sinds augustus door Nederland toert en van 11 tot 14 november ook in Antwerpen te zien is. 'Ik ben heel blij met deze stageplaats. Ik mag op het podium zingen en dansen én ik heb een stuk tekst', vertelt ze.

Maja speelt een politieagent, maar ze is ook 'invaller' voor de grote bijrol van Marie-Claire en die heeft ze al drie keer mogen spelen. 'In combinatie met mijn eigen rol is dat backstage wel veel haasten en omkleden, maar het is erg fijn om te doen', vertelt ze nog. Maja hoopt na haar stage een mooie carrière in de theater- en/of musicalwereld te kunnen uitbouwen. 'Een huisje-tuintje-boompje-leven is niet meteen iets voor mij', stelt ze. Momenteel mag Maya ook al stemmen inspreken voor Disney Channel. 'Ook heel leuk om te doen. Dat is ook voor een stuk acteren. Je stem moet immers overeenkomen met je personage.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio