Anthony Van Den Berghe 'Veel te weinig gedronken'

SINT-NIKLAAS - Anthony Van Den Berghe (WC Soenens-Yawadoo-Germond) bevestigde eens te meer dat hij op een zwaar terrein goed zijn streng trekt. In het Circuit de Wallonie liet de Waaslander opnieuw een ereplaats optekenen. Eerder gebeurde dat ook al in deze koers, de Ardense Pijl en de GP Bruyère in Hotton.

'Krampen', zuchtte Anthony. 'Veel te weinig gedronken. Zo schoot ik eraf op de Petit-Try. Toen de organisatoren na het dodelijk ongeval beslisten de wedstrijd in te korten, kreeg men een totaal andere benadering van deze loodzware klassieker. Normaal reserveert men zijn krachten voor de slopende finale over de Petit-Try. Nu vloog men er meteen in. De koers viel nooit stil. Ik was mee met een vroege vlucht en kon me tot diep in de finale staande houden. Ik ben al een tijdje goed op dreef, maar dat vertaalde zich nog niet in een goed resultaat. Hopelijk ben ik nu vertrokken.'

'Woensdag begin ik aan de Tour de la Manche. Daarna volgen de interclub in Deux-Acren en de Tour du Gironde. De Ardense Pijl heb ik in vet aangestipt en ook voor de Omloop Het Nieuwsblad heb ik een boontje. Vanaf mei draai ik altijd op volle toeren en dat is nu niet anders. Hopelijk kan ik snel een zege laten optekenen.' (fdg)

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio