Basketbalplay-offs van start in Oostende en Aalst

Basketbalplay-offs van start in Oostende en Aalst

Matt Lojeski is onzeker bij Oostende.pn Foto: © Benoit Bouchez

Vandaag gaan de play-offs van start. Met Oostende-Bergen en Aalstar-Antwerp is de kans groot dat twee Vlaamse clubs doorstoten naar de halve finales tegen Luik en Charleroi.

In de Sleuyter Arena staan twee clubs tegenover mekaar die om uiteenlopende redenen hun coach vervingen: bij Oostende kwam Jean-Marc Jaumin in de plaats van Memi Becirovic, in Bergen werd Arik Shivek de opvolger van Chris Finch.

Oostende versloeg de Borains dit seizoen viermaal (puntensaldo 276-237), won vijf wedstrijden meer in de reguliere competitie en start bijgevolg als favoriet.

Plaatst Oostende - Lojeski hervatte de trainingen maar blijft onzeker - zich voor de halve finales (ook best of three), dan speelt Charleroi (tweede) tegen Oostende (derde) en Luik (eerste) tegen de winnaar van Aalstar-Antwerp. Luik en Charleroi hebben dan thuisvoordeel.

In het Forum liggen de zaken anders. De onderlinge duels tussen Okapi en de Giants leverden dit seizoen een 2-2-tussenstand op, met (zeer) licht voordeel voor Aalstar op basis van het puntensaldo (306-295). Beide clubs wonnen hun thuismatchen, zodat het thuisvoordeel van Aalstar de doorslag kan geven.

Programma kwartfinales - Dinsdag: 20.30 Oostende-Bergen en Aalstar-Antwerp. Donderdag: 20.00 Bergen-Oostende en Antwerp-Aalstar. Zaterdag: (ev.) 20.30 Oostende-Bergen en Aalstar-Antwerp.

nvt

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.