Waterpret ondanks buien en sluis

Waterpret ondanks buien en sluis
NINOVE - Onder een regenweertje trokken 20 vlotten, het ene al vlotter dan het andere, over de Dender. De Vlottentocht van de Ninoofse jeugdraad en -dienst was een succes, maar kende problemen aan de sluis. Toch hadden de jeugdverenigingen heel wat watepret.

De Vlottentocht baadt meestal in het zonnetje. Ondanks de regen de regen van 26 september namen 263 jongeren deel. Na het bouwen van een vlot aan de Pollarebrug, zette de brandweer hen voorzichtig op de Dender. Jeugdconsulent Koen Arijs vertelt: "Het was afzien door het slechte weer en de lange wachttijden aan de sluis. Helaas kregen we van Zeekanalen en Waterwegen niet de toestemming om de vlotten met opzittenden te versassen. Zo moest iedereen aan de kant afstappen. Voor volgend jaar zoeken we een alternatief."

De prijsbeesten lieten het niet aan hun hart komen. KSA Ninove werd beloond voor zijn knappe vlot dat aangedreven werd met een waterrad. JNM NiGer was het snelst aan de brandweerkazerne. De prijs voor moed en volharding was voor de Ninoofse Gidsen. KSJ Haaltert kreeg de pechprijs. Zij kantelden luttele seconden na de start.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio