Dr. De Paep krijgt toch straat

Dr. De Paep krijgt toch straat
BEVEREN-WAAS - Dr. Gerard De Paep krijgt zijn straat. Het schepencollege staat erop de nieuwe straat, die wordt aangelegd tussen de IJzerstraat en Kerkenhoek in Melsele naar dokter Gerard De Paep te noemen. De dokter is al sinds de Tweede Wereldoorlog omstreden.

Dokter Gerard De Paep heeft zeker zijn verdienste: hij richtte in Beveren de Sint-Annaschool en een verpleegsterschool op en werkte als geneesheer en chirurg. De Paep was ook actief in de politiek. Hij was gemeenteraadslid, bestendig afgevaardigde van de provincie Oost-Vlaanderen en bijna tien jaar lang senator. De man, die in 1985 stierf, werd geboren in de omgeving van de IJzerstraat in Melsele. Hij bracht hier ook zijn jeugd door. Toch komt de straatnaam er niet zonder slag of stoot.

De cultuurraad adviseerde negatief omwille van het oorlogsverleden van dokter Gerard De Paep en wou als alternatief dat de straat naar vroedvrouw Celine Van Geertsom zou genoemd worden. Het college zal ook haar een straatnaam toekennen, maar op een andere plaats in de gemeente, nabij de Kalishoek, eveneens in Melsele.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio