Menu onthult zestien Fillierssmaakjes

Menu onthult zestien Fillierssmaakjes
Christophe Bassez en Sina Van Boeckel van het restaurant Sint-Christophe in de Houtstraat in Olsene pakken tot 31 augustus voor de zesde keer uit met een verrassend degustatie- en themamenu. Rode draad doorheen het degustatiemenu zijn de jenever- en afgeleide producten van Filliers.

Christophe en Sina spelen een toonaangevende rol in een culinair festijn dat een hommage is aan de twee jaar geleden overleden meester-stoker Jan Filliers. We proefden het menu voor met onder meer Dominique, vrouw van wijlen Jan Filliers. 'Het Olsense restaurant is niet het enige dat in zijn gerechten een typisch drankje mengt, maar in een achtgangenmenu zestien Fillierssmaakjes op een delicate manier verwerken is het werk van een kok die het klappen van de zweep kent', zegt een journalist van een culinair magazine. 'We dragen er zorg voor dat je van het menu niet dronken wordt', stelt Christoph gerust. 'Het themamenu is een hype geworden. Vorig jaar verwelkomden we 1.700 fijnproevers uit heel Vlaanderen. Vandaar dat we verder gaan met deze formule. Het is het zesde Filliersmenu, maar dat wil niet zeggen dat we niet creatief zijn. Integendeel, jaar na jaar proberen we alles te verfijnen. We doen dat zoals Jan Filliers het ons leerde. Hij wilde altijd de perfectie benaderen. Ruiken, proeven en nogmaals ruiken en proeven tot je denkt het delicate evenwicht gevonden te hebben.' Gevarieerd smaakpallet De chef serveert als start een Normandisch bruisertje met appeljenever van Filliers. Daarbij een bordje met vier lekkernijen waarin telkens garnaaltjes verwerkt zijn: de gazpacho met een aroma van jonge graanjenever, het stukje quiche met citroenjenevervinaigrette, het tomaatje gevuld met garnaaltjes en een Filliers whisky-sausje en de mousse van paprika en Zeebrugse garnalen met amaretto. Het volgende gerechtje is een rolletje van gerookte eendenborst met mousse en chocoladejenever met krokant slaatje vergezeld van een fris glaasje bessenjenever. Het volgende gerechtje waarin scampistaartjes worden afgewerkt met de fijne geuren en smaken van vanillejenever, een currysausje met cocosjenever en diabolique van oude graanjenever streelt de tong. Het tussendoortje of sorbet van peer met de in Vlaanderen vrij onbekende violetjenever is een lust voor het oog en de maag. Voor het hoofdgerecht kan je kiezen tussen een tarbot met groentjes en gevulde aardappel met graantjesmosterd en espuma van citroenjenever of kalfsnootjes met gedroogde pruimen en de bijpassende pruimenjenever. Alles wordt afgerond met een dessert met speculaasjenever en een kopje koffie met pralines waarin bananenjenever is verwerkt. Meer info verkrijg je op www.sint-christophe.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio