Extreemrechtse skinhead opnieuw naar de cel

LEUVEN/TIENEN - Een man uit Tienen, die een verbod had om zich nog op te houden in extreemrechtse kringen, moet opnieuw naar de cel. Dat besliste de Leuvense strafrechter.

Bart C. (34), een extreemrechtse skinhead uit Tienen, moet opnieuw naar de cel. De man werd in 2007 door het Brusselse hof van beroep veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan de helft met probatieuitstel, wegens slagen aan een Slowaak en een aanslag op een belwinkel in Tienen in 2006.

De man had de helft van zijn straf met uitstel gekregen op voorwaarde dat hij zich de volgende vijf jaar niet meer zou ophouden in extreemrechtse middens zoals de verenigingen Bloed, Bodem, Eer en Trouw en Blood & Honour. De man hield zich hier niet aan. Op 29 maart 2010 werd hij in Duitsland aangetroffen op een autocar met skinheads. De extremisten maakten een reis naar Dresden.

De commissie hechtte aan de uitleg van de dertiger geen geloof omdat het voertuig van zijn vader ook werd gespot in de buurt van neonazistische concerten van Blood & Honour in 2008. De correctionele rechtbank in Leuven besliste gisteren de 2,5 jaar cel met uitstel om te zetten in een effectieve gevangenisstraf.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio