Verkleedpartijen voor nachtelijke release Call of Duty

Nachtelijke stormloop voor oorlogsgame

Nachtelijke stormloop voor oorlogsgame

Nick Snauwaert en Pieter-Jan Eeckhout gaan de komende weken vooral gamen.sbr Foto: © STEFAAN BEEL

ROESELARE - Honderden klanten, sommigen verkleed, kwamen maandag om middernacht naar Game Mania in Roeselare voor het nieuwste computerspel Call of Duty3.

Honderden gamers telden maandag af tot middernacht. Op dat moment openden een aantal gamewinkels de deuren voor de release van het gloednieuwe spel Call of Duty Modern Warfare3. Het spel waarin je als elitesoldaat ten strijde trekt is een van de meest populaire oorlogsgames.

Het nieuwe spel is volgens Karl Adriaensen, commercieel manager van Game Mania 'de grootste release van het jaar en die loste de verwachtingen moeiteloos in. In heel Vlaanderen en Nederland kregen we maandagnacht zowat 25.000 bezoekers over de vloer.'

Beste shooter

In Roeselare zorgde de release voor een lange rij bij Game Mania. Tieners en twintigers die al maanden aftellen naar deze dag, konden eindelijk hun exemplaar aanschaffen. Zoals Pieter-Jan Eeckhout(23) uit Oostnieuwkerke en Nick Snauwaert(24) uit Hooglede. Zij hadden zich voor de gelegenheid uitgedost als militairen, want Game Mania gaf een prijs weg voor wie het mooist verkleed was. Ze kwamen het spel zelfs ophalen met een Jeep.

'Call of Duty is gewoon de beste shooter die er is', zegt Pieter-Jan. Alhoewel het middernacht is en beide vrienden 'sanderendaags moeten werken, zullen ze het spel zeker nog inspelen. 'Ik ga het spel alvast installeren en vijf minuten spelen om eens te kijken hoe het er uit ziet en wat de mogelijkheden zijn. Het staat alleszins nu al vast dat de komende weken en maanden Call of Duty3 onze hoofdactiviteit wordt', zegt Pieter-Jan.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio