Scholen Leiepoort willen meer samenwerken

Modeshow Sint-Vincentius samen met kappersschool

Modeshow Sint-Vincentius samen met kappersschool

De leerlingen van Sint-Vincentius.jdv Foto: © John De Vlieger

DEINZE - In 2011 studeren in de Leiepoort, campus Sint-Vincentius in de Peter Benoitlaan voor de tiende keer leerlingen af in de studierichting Creatie&Mode. Daardoor krijgt de jaarlijkse modeshow van de zesdejaarsstudentes in mei een extra feestelijk tintje.

Om het geheel nog meer glans te geven nodigde de school de leerlingen uit van campus Sint-Theresia. Die zullen er over waken dat de modellen die de catwalk betreden mooi gekapt en geschminkt zullen zijn.

'Sinds 1 september treden de katholieke middelbare scholen uit Deinze, die deel uitmaken van dezelfde inrichtende macht, naar buiten onder de gemeenschappelijke benaming Leiepoort. Eén van de doelstellingen van deze operatie is dat studierichtingen uit de diverse campussen die een meerwaarde voor mekaar kunnen betekenen, gaan samenwerken', zegt coördinatrice Carine Deleersnijder.

Creations X

'In dat kader zetten de campussen Sint-Vincentius en Sint-Theresia nu een eerste project op. Dat eindigt op vrijdag 27 mei met een unieke modeshow. De leerlingen van de afdeling Creations X, brengen op die dag aan jubelvoorstelling waarin even teruggeblikt wordt op de voorbije jaren, maar waar de nadruk ligt op de opleiding en de realisaties van vandaag.

Choreografe

De acht leerlingen uit 6 Creatie & Mode van Sint-Vincentius krijgen voor het defilé waarop hun collectie wordt getoond niet alleen ondersteuning van een professionele choreografe en licht- en klanktechnici, maar ook van de negen leerlingen uit het zevende jaar Haarstilist van Sint-Theresia. Die zullen instaan voor prachtige kapsels en make-up bij elk thema van de ontwerpsters.'

Glamour

Maandag stelden de leerlingen uit Creatie & Mode van Sint-Vincentius al hun eerste ontwerpen voor aan de leerlingen Haarstilist van Sint-Theresia. Zij kunnen nu aan de slag om de show in mei de nodige 'glamour' mee te geven.

Info over het project via e-mail carine.deleersnijder@elanco.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio