Cadeau voor trouwe abonnees

Buffalo's ontvangen vanavond Duitse glorie Borussia Dortmund

Buffalo's ontvangen vanavond Duitse glorie Borussia Dortmund

AA Gent - Moeskroen: De Gentse aanhang, die zondag weer talrijk aanwezig was, mocht al vroeg juichen toen Bryan Ruiz de Buffalo's op voorsprong schoot en de fans ging groeten. belga

Foto: © VIRGINIE LEFOUR

GENT - Het is geleden van de Intertoto-wedstrijd tegen Valencia (zomer 2005) dat AA Gent nog eens hoog bezoek kreeg. Vanavond biedt de club zijn trouwe abonnees een mooi nieuwjaarscadeau aan met een galamatch tegen de Duitse glorie Borussia Dortmund.Nog even terugkeren naar zondagavond. Voor de derde keer dit seizoen waren de waarnemers van de bezoekers enthousiast over het spel van AA Gent. 'De best voetballende ploeg die we dit jaar aan het werk zagen', hoorden we een collega-journalist zeggen en de man meende het.

Ook op Charleroi en na het spektakelstuk tegen Lokeren waren er gelijkaardige lofbetuigingen. Niet slecht toch als je weet dat Cercle Brugge en Standard wekelijks hoge scores halen voor hun geleverde spel. De bal werd door blauw-wit inderdaad bij momenten weer heel vlot rond getikt op een nochtans drassig en zwaar veld.

Enkel het killerinstinct van een sluipschutter ontbreekt nog om de kers op de taart te zetten. Mocht nieuwkomer Zlatan Ljubijankic nu ook nog dat hiaat invullen, dan kan Gent zijn uitgesproken ambities - minstens vijfde en halve finale van de beker - zeer moeilijk mislopen en zit er mogelijk zelfs meer in.

Abonnees worden verwend

Al een aantal jaren wordt er elk seizoen wel even een 'sneer' gelanceerd richting Gentse bestuursleden omdat ze hun seizoenkaarthouders de stellige belofte doen dat ze een gratis wedstrijd krijgen en dan doodleuk een partijtje tegen Zulte Waregem - alle respect voor de ploeg van de Gaverbeek - afsluiten om de mensen te paaien. Dit seizoen werden de trouwe fans in oktober al vergast op een avondje Valenciennes en vanavond staat het grote Borussia Dortmund in Gentbrugge. Voorwaar een niet te versmaden presentje waarmee de clubleiding zijn supporters wil bedanken voor de massale opkomst in het Ottenstadion dit seizoen.

Ook zondagavond waren ze weer met meer dan 10.000 en - mede onder impuls van de Senegalese spionkop - zorgden ze voor een bijwijlen heerlijk sfeertje. Hopelijk weten de blauw-witte fans deze geste te waarderen en komen ze ook straks massaal opdagen.

Traditionsverein BVB Dortmund

Het is echt niet 'Janneke en Mieke' die vanavond om 19.30 uur aan de aftrap zullen staan. Ballspiel-Verein Borussia 1909 e.V. Dortmund werd gesticht in 1909 en werd genoemd naar de nabijgelegen Borussiabrouwerij. De laatste landstitel dateert wel al van het seizoen 2001-2002, maar de geel-zwarten kunnen rekenen op een zeer trouw en talrijk publiek. Liefst 84.000 plaatsen telt het Signal Iduna Park (voorheen Westfalenstadion) en die zijn regelmatig allemaal bezet.

Het grootste succes was de overwinning in de Champions League in 1997 na winst in de finale tegen Juventus. De laatste jaren was het allemaal wat minder, maar de Borussen blijven een grote naam in het Duitse voetbal. Trainer is ex-Hamburgspeler Thomas Doll, de bekendste namen in de selectie zijn Christian Wörns, Robert Kovac, de Braziliaan Dede en de Paraguayaanse spits Nelson Valdez. Dortmund staat halfweg de competitie tiende in de Bundesliga.Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio