Yeboah tekent bij Genk

De transfer van de 23-jarige Samuel Yeboah van Hapoel Tel Aviv naar RC Genk is helemaal rond. Tussen de clubs was de deal al sedert vorige week rond, maar gisteren pas raakte de overeenkomst ook met de speler helemaal rond.

De Ghanees tekende bij de Limburgers een contract voor 3,5 jaar met optie voor een bijkomend seizoen. Hij krijgt het rugnummer 23 toegewezen.

‘Ik ben met een doel naar hier gekomen', aldus het neefje van de beroemde Anthony Yeboah, die onder meer voor Leeds, Frankfurt en Hamburg voetbalde. ‘Genk moet weer op het niveau komen waar het thuishoort', zei hij. ‘Ik heb al met Barda gepraat en heb na vier dagen een goed gevoel. Ik ben onder de indruk van het stadion. Het weer is wat anders. Maar als soldaat moet je klaarstaan als ze je roepen.'

‘Yeboah is een jongen die alleen in de spits kan spelen', aldus de nieuwe technisch directeur Herman Vermeulen. ‘Hij is heel snel en vertoont veel tactische leepheid. Maar we gaan niet alle last op zijn schouders leggen. Hij zal geen zes maanden aanpassing nodig hebben.'

Morgen vertrekt Yeboah met zijn nieuwe ploegmaats naar Oostduinkerke, waar trainer Frank Vercauteren een winterstage plant tot zaterdag. Vrijdagavond om 19.30 uur speelt de bekerhouder een oefenduel tegen het plaatselijke Oostduinkerke.

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.