CD&V kiest voor Koen Breugelmans als lijsttrekker

CD&V kiest voor Koen Breugelmans als lijsttrekker

Koen Breugelmans lvl Foto: © Leo van der Linden

LIER - Het partijbestuur van CD&V Lier-Koningshooikt schaart zich unaniem achter de 50-jarige Koen Breugelmans als lijsttrekker voor de verkiezingen van oktober 2012.

In de loop van de huidige legislatuur verloor de CD&V verscheidene kopstukken. Sterke vrouwen zoals Rita Van den Bulck en Maria Vekemans, maar ook haar voorzitter Marc Franquet die de overstap maakte naar N-VA.

Na die uitdunning aan de top, was Guido Van den Bogaert de sterke man in de huidige coalitie. Hij is aan zijn derde termijn in de gemeenteraad toe. Maar de partij trekt duidelijk de kaart van de imago-verjonging door Koen Breugelmans naar voren te schuiven. Deze volgde twee jaar geleden Maria Vekemans op als schepen van Burgerlijke Stand, Gezinsbeleid, Senioren, Gehandicapten en Personeelszaken. Hij zetelt ook al sinds 2001 in de gemeenteraad en was tot zijn benoeming als schepen fractieleider. Met deze promotie schijnt hij de voetsporen te gaan drukken van zijn grootvader, dokter Frans Breugelmans, als boegbeeld van de partij. Die was onafgebroken burgemeester van 1959 tot 1976 voor de toenmalige CVP. Voor de rest is alleen zeker dat schepen Guido Van den Bogaert lijstduwer wordt. CD&V gaat dit keer niet als kartel naar de kiezer. Er zullen veel nieuwe namen op de lijst staan.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio