'Ik ken hun zwaktes'

VOETBAL 4DE KLASSE B GRIMBERGEN - LONDERZEEL I Voor Grimbergse middenvelder Tarik Mouloua heeft Londerzeel geen geheimen

VOETBAL 4DE KLASSE B GRIMBERGEN - LONDERZEEL I Voor Grimbergse middenvelder Tarik Mouloua heeft Londerzeel geen geheimen

Tarik Mouloua is met Grimbergen nog op zoek naar de eerste zege van 2009. 'We moeten zondag gewoon de drie punten pakken.'
Koen Merens
Foto: © Koen Merens

De confrontaties tussen Grimbergen en Londerzeel leveren steevast op en naast het veld geladen duels op. Morgen zal dat niet anders zijn.

Grimbergen wil thuis absoluut nog eens winnen en Londerzeel wil niet meer in degradatiegevaar komen.

Londerzeel heeft nog wat punten nodig om zich definitief uit de gevarenzone te voetballen en Grimbergen verkeert in een dipje. In het Prinsenbos gaat men nog altijd, zij het wat krampachtig ondertussen, op zoek naar de eerste zege na de winterstop.

'We hebben het de laatste weken moeilijk om punten te pakken. Met een 4 op 21 gaan we niet veel vooruit. In Londerzeel wonnen we en morgen moet dat opnieuw. We moeten gewoon de drie punten pakken', zegt Tarik Mouloua.

Een echte verklaring voor het mindere presteren heeft hij niet meteen.

'De ploeg is tijdens de winterstop ongewijzigd gebleven en we trainen nog altijd scherp. We hebben nog wel kansen maar we scoren vooral moeilijker. Het ontbreekt ons wat aan geluk en efficiëntie. Ballen die er voor de heenronde wel ingingen, krijgen we nu niet tegen het net.'

Zwakke punten

Toch blijft de 25-jarige middenvelder optimistisch gestemd inzake ambities.

'We zijn daar momenteel nog ver af maar met het huidige potentieel moet een plaats in de top vijf mogelijk zijn.'

Voor Mouloua, die met Diegem, Denderleeuw, TK Meldert, WS Woluwe en de jeugd bij Anderlecht al heel wat voetbalwatertjes doorzwom, is Londerzeel zeker geen onbekende.

'Vorig jaar blesseerde ik me vrij zwaar, gescheurde ligamenten, waardoor ik in Diegem moest vertrekken. In Londerzeel heb ik enkele vrienden met wie ik zelf nog voetbalde, zoals Tom Yttebroeck, Sakalis en Bart Poppe. Jawel ik ken hun zwakke punten. We moeten van de eerste minuut de match in handen nemen', klinkt het vastberaden.

Coach Stefaan Van Winckel zit met selectiezorgen door de blessures van Bogemans en Elsen terwijl ook Fuso, Hermans en Peeters erg onzeker zijn.

'Ik had sowieso sommigen een kans gegeven na de wanprestatie van vorige week. Want zoiets tolereer ik niet meer. Het zal een geladen match zijn maar ik eis een betere prestatie', zei de Grimbergse trainer duidelijk.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio