E313 is volgend jaar grote bouwwerf

GEEL - In 2011 trekt Vlaams minister van Mobiliteit Crevits (CD&V) 112 miljoen euro uit voor werkzaamheden op autosnelwegen. Ook de E313 komt aan bod.

Automobilisten die regelmatig op de E313 rijden tussen Ranst en de provinciegrens met Limburg weten dat de renovatie geen minuut te vroeg komt. Gisteren nog moesten aan het wegdek richting Hasselt in Massenhoven en Herentals-Industrie dringende herstellingswerken worden uitgevoerd.

Minister Crevits wil de autowegen in de toekomst slimmer maken en verder inzetten op dynamisch verkeersmanagement, waarbij de bestuurders via elektronische borden op de hoogte worden gehouden van ongevallen en files. Bij de uitvoering van wegenwerken wordt dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om nieuwe infrastructuur te installeren.

Spitsstrook en herstellingen

Bij de aanleg van de spitsstrook op de E313 zal dat ook gebeuren. De realisatie van deze strook - die loopt van de ring rond Antwerpen tot Ranst - is voorzien voor de zomer van 2011.

De grondige renovatie tussen Ranst en Geel in beide richtingen zou starten in de periode maart-april. Verkeer blijft mogelijk, maar er moet over versmalde rijstroken gereden worden. Er wordt dan ook ernstige hinder verwacht. Om de overlast tot een minimum te beperken, zal er 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 gewerkt worden.

Met de herstelling van de brug in Geel-Liessel zou in januari begonnen worden. De werken duren tot in april. Tijdens de werken aan de pijlers wordt het verkeer op twee versmalde rijstroken gebracht, zowel richting Antwerpen als in de richting Hasselt. Bij het plaatsen van de liggers en de veiligheidsvloer wordt de E313 gedurende één weekend afgesloten richting Hasselt. Het verkeer moet dan via de calamiteitenroute worden omgeleid tussen het complex Geel-West en Geel-Oost. Rond dezelfde periode wordt de op- en afrit Geel-Oost aangepakt.

En nog in Geel wordt gestart met de bouw van een nieuwe brug voor de Noord-Zuidverbinding. Hier zal het verkeer aanvankelijk weinig hinder van ondervinden.

Vanaf april zal er op de E313 ook structureel onderhoud gebeuren op Limburgs grondgebied tussen Tessenderlo en Ham.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio