Paul en Cecile Blomme willen het na dertig jaar rustiger aan doen

Familie Dendooven koopt restaurant Vijfwege over

Familie Dendooven koopt restaurant Vijfwege over

Omdat ze zelf met zovelen in de horeca werken, moet de familie Dendooven niet op zoek naar personeel.ddk

BRUGGE/DE HAAN - Het bekende palingspecialiteitenrestaurant Vijfwege aan de Brugsebaan in Vlissegem is overgekocht door de familie Dendooven, die al sinds de jaren zestig het Hof ter Doest in Lissewege runt.

Paul en Cecile Blomme van restaurant Vijfwege willen het na dertig jaar keihard werken in de horeca, wat rustiger aandoen. Omdat ze geen opvolging hebben, besloten ze de zaak te verkopen. Ze maakten dat nooit ergens bekend, maar kwamen in contact met de familie Dendooven uit Lissewege. Die was al een tijdje op zoek naar een tweede zaak. Na wat onderhandelen kwamen ze tot een overeenkomst.

Begin juli

Normaal neemt de familie Dendooven begin juli de fakkel over van Paul en Cecile. Hun twaalf personeelsleden kunnen er gewoon blijven verder werken. 'Sinds de jaren zestig zijn onze ouders actief in het Hof ter Doest', vertelt David Dendooven. 'Sinds 1998 is de zaak in handen van de jonge generatie. We runnen de zaak in Lissewege met z'n vijven, drie broers en twee neven. Voor de zaak in Vlissegem komen daar nu Sofie en Ruben, de zoon van Bart, bij. We zijn bijzonder gelukkig met de koop omdat het een zaak is die bijzonder veel volk trekt en waar vele jaren dezelfde kwaliteit als in ons restaurant geserveerd werd. Ook zij zijn net als ons bekend om hun palingbereidingen en hun vlees. Ze bieden net als ons de echte Vlaamse keuken die nog geliefd is bij de klanten. Het bewijs is dat beide zaken altijd een pak volk trekken. We hebben er alvast zin in. Het dynamisme om er te starten, is ongelooflijk groot. Iedereen heeft bij deze overname een bijzonder goed gevoel.'

'Het is een concept dat nog aanslaat bij de mensen', vervolgt David. 'Ze willen voor een eerlijke prijs voldoende en een goeie kwaliteit. De kaart in Vijfwege zal behouden blijven, zodat de klanten eigenlijk niets zullen merken van de wissel. Ons voordeel is dat wij met heel wat eigen mensen van onze grote familie werken en dus niet moeten zoeken naar personeel, wat vaak een probleem is in de horeca. De hele familie is de ruggengraat van onze zaak. We schieten ook bijzonder goed op met elkaar, net als onze ouders vroeger deden. We zijn ook op elkaar ingespeeld.'

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio