Kom op tegen Kanker-fietskaravaan stopt in Brugge

BRUGGE - De deelnemers aan de 1000km van Kom op tegen Kanker hielden gisteren halt in Brugge. Ze reden hun stopplaats binnen door een uitgebreide erehaag.

Zo'n tweeduizend fietsers nemen momenteel deel aan de derde editie van de 1000km van Kom op tegen Kanker. Vier dagen lang rijden 361teams door Vlaanderen om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dit jaar was Brugge voor het eerst een stopplaats, tijdens de tweede etappe. Op het middaguur reden de deelnemers het domein van het KTA in de Rijselstraat op, voor een welverdiende lunch na de eerste 125kilometer van de dag.

De renners, onder wie enkele bekende gezichten zoals Helmut Lotti, Geert Bourgeois en Sioen, arriveerden onder luid applaus van enkele honderden supporters die een erehaag vormden. ‘Dit jaar riepen we voor het eerst de gaststeden –Brugge, Brasschaat en Tongeren– op om een erehaag te vormen. Daarmee willen we de deelnemers een hart onder de riem steken, niet alleen omdat ze zoveel geld inzamelen, maar ook omdat ze het beste van zichzelf geven voor onze actie. Een gerechtsdeurwaarder meet de drie erehagen, en de stad met de meeste supporters krijgt zondag een mooi aandenken', aldus Kristien Neyens, event manager.

Onder de deelnemers bevonden zich heel wat streekgenoten, zoals Luc Coupillie, docent aan KHBO, die dit jaar voor de derde keer de volledige 1.000(!) kilometer rijdt. ‘We zijn nog niet in de helft, dus voorlopig loopt alles nog goed', lacht hij. ‘Tijdens het weekend voorspelt Frank Deboosere (voorzitter van Kom op tegen Kanker, red.) nog wat slecht weer, maar dat overleven we wel. Ongeoefende fietsers zou ik het niet aanraden, maar als je zoals ik bijna dagelijks traint, valt het best mee. De ritten zijn vlak, we rijden in groep, en het is gewoon ook leuk. Bovendien is het voor de goede zaak, want iedereen krijgt vroeg of laat wel met de ziekte te maken.'

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio