93.000 euro voor renovaties winkelcentrum

LIEDEKERKE - Liedekerke lanceert een subsidieproject van 93.000 euro voor gevelrenovatie van winkels, renovatie van leegstaande winkels en bovenwinkelwonen.

Liedekerke springt met dit project mee op de kar van andere gemeenten en steden met winkelcentra, die in aanmerking komen voor het Europees en Vlaams geld dat opzij staat om de winkelcentra nieuwe impulsen te geven.

Eigenaars of huurders van handelspanden binnen een afgebakend gebied van het handelscentrum van Liedekerke kunnen in aanmerking komen voor de subsidies. De zone strekt zich uit tussen de Warandestraat, Poortstraat en Papenbergstraat.

Voor gevelrenovatie van handelspanden kan door de gemeente per eigenaar of huurder een subsidie tot 4.000 euro worden gegeven. De subsidies bedragen telkens vijftig procent van de factuur, zonder btw. Voor de renovatie van leegstaande handelspanden gaat het om een maximale subsidie van 5.000 euro. Handelaars of eigenaars kunnen beide subsidies combineren, waarbij ze maximaal tot 10.000 euro kunnen krijgen als tussenkomst in de renovatiewerken. Liedekerke heeft tot eind 2013 een pot van 83.000 euro ter beschikking. Het geld gaat naar de dossiers die als eerste worden ingediend en goedgekeurd.

Voorts investeert Liedekerke, samen met de provincie Vlaams-Brabant en Regionaal Woonbeleid Noord-Pajottenland 10.000 euro voor wie bij de verbouwing van een bestaand handelspand een bijkomende woongelegenheid op de bovenverdieping creëert. Belangrijke voorwaarde is dat het nieuwe appartement over een aparte toegang beschikt. Per aanvrager kan 50 procent van de kostprijs worden gesubsidieerd, met een maximum tot 3.333 euro. Aanvragen kunnen tot 31 mei worden ingediend.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio