De Mandel bouwt 29 huizen aan de Spanjestraat

OOSTNIEUWKERKE - De sociale bouwmaatschappij De Mandel start volgend jaar met de bouw van zes huurwoningen, twaalf huurappartementen en elf koopwoningen aan een nieuwe straat tussen de Spanje- en de Slijperstraat

Nu het archeologisch onderzoek van de bouwsite van 3,8hectare is afgerond, wordt binnenkort gestart met de aanleg van de nieuwe, doodlopende weg, met twee doorsteken voor fietsers naar de Spanje- en de Slijperstraat. In de groenzone komt een bufferbekken.

Naast de 29nieuwe woningen zijn een 30-tal sociale kavels voorzien, die door de West-Vlaamse Intercommunale te koop worden aangeboden.

‘Het gaat om een mix van klassieke eengezinswoningen en appartementen. Er komen zes huurwoningen met twee slaapkamers voor senioren, twaalf huurappartementen of ‘stapelwoningen' met twee slaapkamers, zes koopwoningen met drie slaapkamers en vijf koopwoningen met vier slaapkamers', zegt Griet Coppé, voorzitster van De Mandel.

Elke woning beschikt over een ingebouwde garage, een regenput en een tuin. De verkoopprijs ligt nog niet vast, maar kandidaat-kopers kunnen zich vooraf inschrijven op de wachtlijst van DeMandel. De woningen zouden in 2014 klaar moeten zijn.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio