De ijzeren mannen van het zakenleven

Vandaag vertrekken een dertigtal zakenmannen naar Lanzarote. Deze keer niet om te genieten van een welverdiende vakantie, maar om zich voor te bereiden op een Ironman. De triatleten in de maak zijn allemaal lid van 'Iron Managers 2008'.

'Iron Managers 2008 is een sportvereniging voor kaderleden, managers en ondernemers die zich drie jaar lang voorbereiden op een Ironman. Voor de leden die begonnen zijn in '06 is de Ironman van Florida het ultieme doel', aldus Bart De Temmerman, coördinator van Iron Managers 2008.

Drukbezette zakenmensen die zich toeleggen op een van de zwaarste sporttakken ter wereld. Het lijkt op het eerste zicht een rare combinatie. Toch is er een raakvlak. Coach Tim De Vilder: 'Managers en ondernemers zijn meestal zeer ambitieuze mensen. Als ze iets willen, gaan ze ervoor. Reken daar dan nog eens een grote portie eergevoel bij en je hebt een goede basis om je aan deze zware onderneming te wagen.'

Geen lachertje

3,8km zwemmen, 180km fietsen en dan nog eens een volledige marathon lopen. Een Ironman is geen lachertje en al zeker niet voor mensen wiens leven zich voor het grootste deel op een bureaustoel afspeelt. 'Vergis je niet. Er zaten natuurlijk mannen tussen die van nul begonnen, maar anderen waren vroeger goed getrainde atleten, die door werk en studies hun sport helaas moesten laten vallen', zegt De Vilder.

Iedereen mag dan wel met goeie moed beginnen, afvallers zijn er altijd. 'Van de 82 die er vorig jaar mee zijn begonnen, blijven er nu nog 67 over. Sommigen hebben geen tijd meer om te trainen, anderen moeten afhaken door blessures.' Indrukwekkende cijfers al bij al.

Vrouwen gezocht

De laatste jaren wordt de roep naar meer vrouwelijke managers luider en luider, maar vooralsnog zijn het vooral mannen die de plak zwaaien. Zo ook bij de Iron Managers. 'Van de 108 leden zijn er maar 5 vrouwen. Dus je kan wel zeggen dat het een weerspiegeling is van de realiteit. Toch moeten ze niet onderdoen voor hun mannelijke collega's. Het mogen er natuurlijk altijd meer zijn. Zet dus maar gerust

vrouwen gezocht'

.(tds)

Aangeboden door onze partners

Meer sportnieuws

Video

Keuze van de redactie