Werken zullen twee weken lang zware verkeershinder veroorzaken

Flessenhals voor kleine ring

Flessenhals voor kleine ring

Het stadsbestuur raadt aan het kruispunt van de kleine ring met de Kortrijksesteenweg en de Kortrijksepoortstraat de komende weken zoveel mogelijk te vermijden.fvv Foto: © Frederiek Vande Velde

GENT - Het stadsbestuur kondigt een 'verkeersalarm' af voor het kruispunt van de kleine ring met de Kortrijksesteenweg en de Kortrijksepoortstraat. Vanaf maandag beginnen daar werken aan de tramsporen. De stad roept op die buurt met de auto zoveel mogelijk te vermijden.

Maandag starten de werken op een van de drukste kruispunten van de stad: dat van de R40 of kleine ring met de Kortrijksesteenweg aan de ene en de Kortrijksepoortstraat aan de andere kant. Het is een van de laatste fases in de vernieuwing van het spoortraject van tram1.

De ring wordt vanaf maandag op die plaats herleid tot één rijstrook. In beide richtingen. Daardoor zal het verkeer door een flessenhals geduwd worden, wat ongetwijfeld voor files zal zorgen.

'De eerste week gaat het om voorbereidende werken, maar vanaf 29 november is het menens', zegt schepen van Openbare Werken Martine De Regge (SP.A). 'Wij willen dan ook de burgers duidelijk waarschuwen voor verkeershinder op die plek.'

Toch zal in die periode de Kortrijksepoortstraat, de Elisabethlaan en het centrum steeds bereikbaar blijven.

Wie uit de richting Heuvelpoort komt, wordt aangeraden de omleiding te nemen via Eekhout, Van Duyseplein en de Verdedigingstraat (waar de rijrichting wordt omgedraaid).

Uit de tegenovergestelde richting Ekkergem is er een omleiding via de Pasteurlaan, Kluyskensstraat, Hospitaalstraat, Coupure Links en Verloren Kost.

Voor het verkeer richting binnenstad wordt de omleiding langs Overpoortstraat, Sint-Pietersplein, Sint-Pietersnieuwstraat en Jozef Platteaustraat aanbevolen.

Het stadsbestuur vraagt de bevolking ook om van de gelegenheid gebruik te maken om eens de wagen in te ruilen voor een ander vervoermiddel. Zo kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van een van de nieuwe fietskluizen op de Park & Ride-parkings van Gentbrugge in de Land Van Rodelaan, rechtover het postkantoor in Mariakerke of aan The Loop (Flanders Expo).

Een andere optie is carpoolen. Een partner kan u vinden op de website www.carpoolplaza.be.

Ook voor fietsers wordt een korte, veilige omleiding uitgestippeld. Voor tramreizigers verandert er niets.

Info over de werken op www.projectsintpieters.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio