Website volgt werken op Fochplein

Website volgt werken op Fochplein

Het Fochplein: een van de grootste bouwwerven in Leuven.jvc Foto: © johan van cutsem

LEUVEN - Wie niet de mogelijkheid heeft om geregeld de vordering van de werken op het Leuvense Fochplein te volgen, kan nu terecht op een speciale website.

Die luistert naar de veelzeggende titel fochplein.be. Fotograaf en Leuvenaar Jan Henckens is vastberaden om op de website wekelijks een aantal foto's te publiceren die de voortgang van de werken toont. Ook geeft hij er een voorsmaakje over hoe het Fochplein er zal uitzien wanneer het helemaal klaar is. De website zal zeker dienst doen tot einde 2011, wanneer de werken normaal gezien afgerond worden. En zo komt de informatieverstrekking over wat een van de grootste werven van de stad is stilaan op gang.

Eerder publiceerde het stadsbestuur al enkele foto's van de archeologische opgravingen op haar site. Het Leuvense Historisch Genootschap maakte van de vrije dagen rond Wapenstilstand gebruik om geïnteresseerden tekst en uitleg te verschaffen over de historische waarde van het Fochplein. De handelaars van de Tiensestraat zijn op zoek naar verhalen van de geschiedenis van het plein. Het is overigens niet de eerste versie van fochplein.be. In het verleden kon je er terecht voor weetjes over het plein en de dienstregeling van de bussen die er tot voor kort massaal halt hielden. (stl)

Meer informatie en beelden op fochplein.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio