Veldrijden Augustijn Parkcross in Maldegem

Belofte Tim Merlier wordt knap vierde in wedstrijd met de grote jongens

Belofte Tim Merlier wordt knap vierde in wedstrijd met de grote jongens

Foto: © mvh

MALDEGEM/WORTEGEM-PETEGEM - Na twee tweede plaatsen in 2009 en 2011 slaagde Sven Vanthourenhout er gisteren in om de Parkcross in Maldegem een eerste keer op zijn naam te schrijven. Maar voor dé prestatie van de dag tekende belofte Tim Merlier.

De belofte van Sunweb-Revor ging één uur voluit mee met de grote jongens en kon zich finaal mengen in de strijd voor de zegebloemen. De poulain van drievoudig wereldkampioen Mario De Clercq diende genoegen te nemen met de vierde plaats, maar zijn prestatie was wel meerdere schouderklopjes waard. Geen enkele andere belofte haalde gisteren een plaats in de top tien.

'Deze prestatie was gewoon de bevestiging van mijn conditie, die nu al enkele weken heel goed is. Ik blijf het jammer vinden dat ik mijn kansen op het wereldkampioenschap niet heb kunnen verdedigen. Ik had in Koksijde iets kunnen tonen. Maar het leven gaat verder. Het heeft niet veel zin om over wat voorbij is nog veel te palaveren. Mijn focus staat op de toekomst', stelde Tim Merlier na afloop van de Parkcross.

De startvlag was amper neergelaten of Tim Merlier fietste mooi mee in het treintje dat Sven Vanthourenhout aanvoerde.

'Het was geen toeval dat niet alleen ikzelf, maar ook Sven Vanthourenhout en Dieter Vanthourenhout, vandaag goed waren, aangezien ook zij geen wereldkampioenschap in de benen hadden. Dat maakte in frisheid toch een verschil.' 'Ik diende een tweetal ronden op mijn limiet te rijden, maar voor de rest kon ik vrij goed volgen. Ik moest hier echt niet alles uit de kast halen. En ja, ik geloofde stiekem in de zege. In de slotronde kon ik echter geen goede plaats afdwingen om de slotspurt aan te vatten. Ik kon Dieter Vanthourenhout in de spurt nog wel bedreigen voor de derde plaats, maar pakte uiteindelijk naast het podium.'

'Jammer, maar ook niet meer dan dat. Ik heb alvast opnieuw veel vertrouwen opgedaan voor mijn volgende wedstrijd zondag in Hoogstraten.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio