Voormalig ABVV-topman Georges Derieuw overleden

Voormalig ABVV-topman Georges Derieuw overleden

if

OOSTKAMP - Voormalig nationaal secretaris van de socialistische vakbond ABVV Georges Derieuw uit Oostkamp is vorige week op 84-jarige leeftijd overleden, aan de gevolgen van een beroerte.

'George Derieuw kwam in 1958 in dienst bij het ABVV in Kortrijk', vertelt zijn schoonzoon Eddy Van Lancker, federaal secretaris van het ABVV. 'In 1960 ging hij voor de algemene centrale werken. Van 1973 tot aan zijn pensioen in 1989 was hij nationaal secretaris van het ABVV. Hij stond aan de wieg van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) en was lid van het uitvoerend comité van de Koning Boudewijnstichting en Officier in de Leopoldsorde.' Derieuw was in Oostkamp bekend als gemeenteraadslid voor de SP.A.

Vorig jaar raakte Georges Derieuw zwaargewond bij een brand in zijn woning in de Erkegemstraat in Oostkamp. Zijn laatste dagen woonde hij het woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde. Hij laat zijn echtgenote Justine Oris en vijf dochters achter. Het afscheid vindt plaats op donderdag 24mei om 15.30uur in het crematorium Blauwe Toren in Brugge.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio