'Lino is fysiek sterk en is ook joviaal'

VOETBAL 2DE KLASSE KV OOSTENDE Gregory Ferreira-Lino vlamt drie treffers tegen de touwen

VOETBAL 2DE KLASSE KV OOSTENDE
Gregory Ferreira-Lino vlamt drie treffers tegen de touwen

De Franse dertiger Gregory Ferreira-Lino was op Schiervelde de grote uitblinker met zijn drie doelpunten voor KVO.Rudy Declerck

OOSTENDE - Met drie goals rukte Gregory Ferreira-Lino meteen vanuit het verborgene naar het statuut van KVO-topschutter. De rood-geel-groenen benen door de derbyzege tegen SV Roeselare bij de opening van de tweede periode leider RS Waasland-Beveren bij.

KV Oostende moest het op het veld van SV Roeselare zonder Brian Vandenberghe, Fred Vanderbiest en Niels Coussement doen. Trainer Thierry Pister wist uit de krappe kern toch een volwaardig elftal en een goede bank samen te stellen. Op het terrein van de ex-eersteklasser kwam de driepunter nooit in gevaar.

De achtste seizoenszege van KVO is meteen de eerste overwinning met twee doelpunten verschil. Op Schiervelde was Gregory Ferreira-Lino de absolute uitblinker voor de man die het scorebord moest bedienen. De Franse aanvaller die vroeg in het seizoen OH Leuven verliet voor een verblijf aan de kust, gaf keeper Dutoit drie keer het nakijken. Ferreira-Lino was één van de negen Oostendenaars die in geringe mate hadden bijgedragen tot de veertien treffers in de eerste periode. De Franse dertiger had vroeg in de match op Wezet gescoord. Opnieuw op vreemde bodem knalde hij nu drie ballen tegen de touwen.

Thierry Pister is niet verbaasd over de goede prestatie van harde werker Lino, die centraal in de spits stond tussen de aanvallende maats Laleman, Breleur en Saintini. 'In Ronse zocht ik ooit een grote kopbalsterke spits. Voor die targetman kreeg ik Ferreira-Lino, een geblokt stiertype van 1m78. Aanvankelijk dacht hij niet de juiste keuze te zijn maar ik was snel overtuigd van wel. Fysiek is hij heel sterk. Hij staat er in de duels en hij valt steeds op zijn poten. Hij kan goed voetballen en hij heeft een goede mentaliteit. Lino is joviaal en kan lachen maar hij weet wanneer hij moet werken. Met Sylvio Breleur heeft hij ook jaren samen gespeeld. Op de doelpunten na is Breleur ook perfect. Lino kan kansen zelf creëren door te werken en door druk te zetten op de tegenstander', aldus Pister, die in Roeselare met zijn 4-2-4 succes oogstte.

KV Oostende vervoegt de eerste periodekampioen, Waasland-Beveren, aan de top van de rangschikking. Meer nog, door het betere aantal overwinningen (8-7) is KVO vandaag de leider in tweede nationale. Vooraleer beide toppers de degens met elkaar kruisen op de Freethiel, ontvangt KV Oostende zaterdagavond in het Albertpark rode lantaarn Doornik.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio