4DE KLASSE A

Andrew Bultynck - SK Eernegem ‘Hebben zege tegen Gent niet gestolen'

EERNEGEM - SK Eernegem won zaterdagavond met 0-1 op het veld van Gent-Zeehaven. ‘Een mooie driepunter, Gent-Zeehaven staat toch aangeschreven als een van de betere ploegen in bevordering', stelde Andrew Bultynck de overwinning op prijs.

Na de winst tegen Petegem ging de ploeg van Kurt Bataille in Gent dus op zijn elan door. ‘Wij hebben de zege niet gestolen', vindt Andrew Bultynck. ‘We speelden het perfect uit. Er stond een steengoede organisatie en Pieter Van Damme zwiepte de verdiende opener tegen de touwen. Op het einde zette de tegenstander meer druk, maar we lieten ons niet in de luren leggen. De 0-1 bleef op het bord.'

Na de tweede zege op rij groeit het vertrouwen bij Eernegem. ‘Twee weken geleden stonden we nog met acht punten achter onze naam. Na deze 6 op 6 is de rust teruggekeerd in de club en kunnen we weer naar boven kijken. Dat is een hemelsbreed verschil', weet Bultynck.

‘Wie Eernegem als kansloos zwak broertje bestempelde, moet zijn mening herzien. Met VK Ieper, Ath, Moeskroen-Peruwelz en Gent-Zeehaven speelden we bovendien al tegen vier kleppers in deze reeks. De voorbije weken bouwden wij een ijzersterke thuisreputatie op', stelt Bultynck.

‘Net als vorig jaar in eerste provinciale komen we thuis uitstekend voor de dag. We verloren nog niet en dat willen we zo lang mogelijk rekken. De veertien punten ogen geruststellend, maar we rusten niet op onze lauweren. Eernegem hoort thuis in bevordering', vindt Andrew Bultynck.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio