Oudervereniging van stedelijke basisschool organiseert petitie

De Zwemschool dreigt zwembad te verliezen

De Zwemschool dreigt zwembad te verliezen

Nancy, Kristel, Dina en Ingrid van de oudervereniging van basisschool De Zwemschool. Zij willen de sluiting van het zwembad alsnog voorkomen.env Foto: © Nicole Verstrepen

ANTWERPEN - Het zwembad van stedelijke basisschool De Zwemschool is met sluiting bedreigd omdat het onderhoud ervan te duur uitvalt. De oudervereniging van de school is boos en organiseert een petitie.

De stedelijke basisschool De Zwemschool in de Quebecstraat op de Luchtbal beschikt over een eigen zwembad. Het gaat om een beschermd monument. Het onderhoud van het zwembad vereist echter veel geld en het budget van schepen van Onderwijs Robert Voorhamme (SP.A) is blijkbaar ontoereikend om de infrastructuur verder te blijven onderhouden.

'Het zwembad wordt gebruikt door de 300leerlingen van onze eigen school, maar ook door 500kinderen van zeven andere scholen uit Berendrecht, Antwerpen, Merksem en Deurne. Ook de bejaarden van zorgcentrum Santiago trekken er baantjes en voorts wordt het bad gebruikt door de kinderen van Jeugdsport en door Buurtsport', vertelt Kristel Backeljau, voorzitster van de oudervereniging. De ouders en de leerlingen zijn er het hart van in. De Facebookgroep 'Hart voor zwemmen :-)', die afgelopen vrijdag werd opgericht, telde gisteren al meer dan 1.200 leden. De oudervereniging is ondertussen ook gestart met een petitie en kan daarbij rekenen op de steun van de ouderverenigingen uit de andere scholen. 'Het kan toch niet dat de overheid 1miljoen euro overheeft voor de Antwerpse balletschool, die nauwelijks honderd leerlingen telt, en geen 100.000euro om ons zwembad aan te passen, wat ten goede zou komen aan 800kinderen', vertelt Backeljau nog.

Kosten voor wie?

Op het kabinet van schepen van Onderwijs Robert Voorhamme (SP.A) vernamen we dat er dit jaar 40miljoen euro wordt uitgetrokken voor onderwijsinfrastructuur. 'Dat geld is nodig om te voorzien in nieuwe scholen zodat alle leerlingen een plek hebben. Meer kan het budget niet aan', stelt schepen Voorhamme. Op het departement Stedelijk Onderwijs horen we dat er volgende week overleg is met het departement Sport. 'Het is niet de corebusiness van het stedelijk onderwijs om zwembaden te onderhouden. Tijdens het overleg wordt bekeken of het departement Sport de kosten misschien kan dragen. Er wordt in elk geval niet beknibbeld op zwemuren. Als het zwembad toch zou moeten sluiten, kunnen de leerlingen met bussen naar andere zwembaden worden gebracht,' stelt consulent communicatie Sacha Jennis.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio