Met spa, restaurant, vergaderzalen en hotel

Met Wu Wei heeft stad nu ook wellbeing center

Zaakvoerder Jo Heirman in het restaurant: ‘Iedereen kan hier komen eten.'loh Foto: © credit

KORTRIJK - Wu Wei is het eerste wellbeing center in ons land. Je vindt het in een oude drukkerij in de Kongoweg in Kortrijk. Een spa, een restaurant en kookatelier, seminarie- en vergaderzalen en een hotel zitten er onder één dak. ‘De keuken is ons sociale hart', zegt initiatiefnemer Jo Heirman.

Het eerste Wellbeing Center in België vind je in de Kongoweg23 in Kortrijk. Een oude drukkerij en twee herenhuizen zijn gerenoveerd. Het industriële gebouw is zoveel mogelijk behouden. De architectuur doet sober aan. Initiatiefnemer is reclameman Jo Heirman. Zijn grote verdienste is dat hij de ziel van het oude gebouw probeerde te behouden.

‘Door het behoud van het industriële patrimonium en de introverte hedendaagse architectuur heeft het geheel iets weg van een klooster', zegt Jo Heirman. ‘Een spa, een restaurant en kookatelier, seminarie- en vergaderzalen én een hotel zitten er allemaal onder één dak. Maar toch blijft alles kleinschalig en gezellig.'

Wu Wei is een oase om te ontspannen en te genieten, maar ook om nieuwe dingen te ontdekken en om er te werken. ‘Er zullen dan ook allerlei activiteiten worden georganiseerd die de nieuwsgierigheid van de Kortrijkzaan en anderen prikkelen', meent Heirman.

Een rondgang door het imposante gebouw –er is zelfs een gang van honderd meter– doet ons met de ogen knipperen. Vanaf de centrale balie ga je richting spa en passeer je lockers uit gerecupereerd hout. Heirman noemt zijn project non-design. Waarmee hij functioneel design bedoelt. Mensen moeten in Wu Wei genieten in mooie ruimtes. Kleine kamers liggen langs een centrale gang. En zo kom je ook bij het buitenzwembad, met een constante temperatuur van 31-32 graden. Drie sauna's, een hamam en behandelingsruimtes wachten op de gebruikers. Wie even wil uitblazen, kan dat in een cafetaria met zicht op het zwembad. Een yogaruimte is nog in de maak.

‘Lekkere en gezonde keuken'

Heirman: ‘We hebben vier businesskamers en tien hotelkamers. Van daaruit kan je naar de seminarieruimtes die met een akoestische wand verkleind kunnen worden. Onze demokeuken is er voor de workshops. Wat je hier ondergaat, kan je hier ook leren. We opteren voor een lekkere en gezonde keuken, maar pretenderen niet een toprestaurant te zijn. Een paar keer per maand organiseren we zelf een workshop koken. Eigenlijk is de keuken ons sociaal hart. Iedereen kan er komen eten, brunchen op zondag en de gastentafel gebruiken. Onze hotelfunctie is belangrijk, maar er zijn zoveel andere manieren om hier tot rust te komen.'

Voor een lunch betaal je 25euro, het gebruik van de spa kost 34 tot 49euro. De streekgenoot moet Wu Wei nog wat leren kennen –het centrum is pas open– maar er zijn nu al tevreden klanten die terugkomen, aldus Heirman.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio