VOETBAL JUPILER PRO LEAGUE CERCLE BRUGGE - KV MECHELEN

KV Mechelen hoopt zwakke eindronde in schoonheid af te sluiten en werkt volop aan volgend seizoen

KV Mechelen hoopt zwakke eindronde in schoonheid af te sluiten en werkt volop aan volgend seizoen

De productiviteit van Julien Gorius opvangen wordt dé grootste uitdaging Achter de Kazerne.IMAGEGLOBE Foto: © IMAGEGLOBE

MECHELEN - Voetbaljaargang 2011-2012 eindigt voor Malinwa met een duel tegen Cercle Brugge. Na een goed regulier seizoen en een zwakke Play-off 2 hoopt geel-rood in schoonheid af te sluiten. De voorbereiding naar volgend seizoen omvat alvast enkele werkpunten.

Met 15 doelpunten en 6 assists had Julien Gorius een rechtstreekse bijdrage bijna de helft van de 46 Mechelse doelpunten. Alessandro Cordaro kan met 8 treffers en 3 assists ook aardige cijfers voorleggen, maar verder is het weinig soeps.

Spitsen Destorme, Vandenbergh en Ruiz komen tezamen aan 9 doelpunten. Diabang overtrof zichzelf met 6 goals, maar een doelpuntenmachine zal de Bosnische Senegalees nooit worden.

De productiviteit van Gorius opvangen wordt dan ook dé grootste uitdaging.

'Met een spits die tien treffers maakt, kunnen we het scorend vermogen van Gorius al grotendeels opvangen', vertelt Fi Vanhoof.

'Afhankelijk van de kwaliteiten van onze eerste spits, gaan we al dan niet op zoek naar een tweede. Vergeet niet dat we Ruiz en Vandenbergh ook nog hebben.'

Defensieve stabiliteit

KV Mechelen slikte deze voetbaljaargang 61 tegengoals in 35 matchen en lijkt in niets meer op de stabiele burcht die het in het seizoen 2010-2011 was. Dat Malinwa iets hoger speelde dan vorig seizoen is een alibi, maar dat spelers als Pandza, Van Hoevelen en Biset niet hun beste seizoen afwerkten, mag gezegd worden. Qua snelheid, wendbaarheid en voetballend vermogen is defensieve versterking welkom. Met Joachim Van Damme werd al een verdediger aangetrokken.

'Met Van Damme hebben we iemand die al een pak ervaring opdeed in tweede klasse en ook op het middenveld inzetbaar is. Bovendien behouden we met Pandza, Biset, Van Hoevelen en De Witte vier spelers die centraal achteraan kunnen spelen. Ik sluit niet uit dat er misschien nog een jongere bij komt, maar momenteel ligt onze prioriteit niet achteraan', aldus Vanhoof.

Youngsters integreren

Het is Fi Vanhoofs wens om eindelijk nog eens een Mechels jeugdproduct tot in het fanionteam te zien doorgroeien.

Ook voorzitter Johan Timmermans maakte vorige maand deze wens kenbaar. Jonas Laureys leek de eerste jongere te zijn die zou doorbreken, maar moest opboksen tegen een sterke Diabang en later ook Alibec, wiens contract ondertussen werd ontbonden.

Wannes Van Tricht scoorde bij zijn debuut, maar niemand bewijst hem een dienst door hem meteen de hemel in te prijzen. Net als Senad Karahmet, die in de thuismatch tegen Lierse debuteerde en goed zijn streng trok. Door deze drie jongeren verder te laten openbloeien door hen speelgelegenheid te geven, kan de club in de toekomst de vruchten plukken.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio