Zwembadencomplex breidt fors uit

Nieuw Dommelslag biedt meer waterpret

Nieuw Dommelslag biedt meer waterpret

Lagereschoolkinderen mochten als eersten het nieuwe zwembad keuren.kvh Foto: © kvh

OVERPELT/NEERPELT - Het vernieuwde zwemcomplex Dommelslag opent dit weekend de deuren. De verschillende partners investeerden 6,7miljoen euro in een nieuw wellnessgedeelte, waterspeeltuin, glijbaan en buitenbad.

Met een groot feestweekend wordt dit weekend het vernieuwde Dommelslag heropend.

De uitbater S&R Pelt mikt met de uitbreiding van het zwembadencomplex vooral op families. 'We willen gezinnen een hele dag zwempret aanbieden', zegt Jan De Wit, voorzitter van S&R Pelt. 'Er werd een interactieve speeltuin vol waterpret gebouwd. Voor jongeren is er de sensationele glijbaan Slingerling.'

Terwijl de kinderen spelen, kunnen de ouders voortaan genieten van het moderne wellnesscentrum met Finse sauna, een kruidensauna, hamam en whirlpool. Ook nieuw is het buitenbad dat in de zomermaanden garant staat voor een frisse plons.

Succesverhaal

Dommelslag opende bijna negen jaar geleden de deuren. Destijds werd er 7,5miljoen euro geïnvesteerd in een vijfbadencomplex. 'Dommelslag was negen jaar geleden de eerste publiek-private samenwerking in de sportwereld', zegt voorzitter Jaak Fransen van DV Pelt, waarin de gemeenten Overpelt en Neerpelt verenigd zijn. Zij gingen in zee met de private partner S&R Pelt.

'Nadat het oude zwembad in Overpelt in1996 afgebroken moest worden, wegens betonrot en kort daarna ook het Neerpeltse zwembad de deuren sloot, gingen we op zoek naar een samenwerking.' Het zwembadencomplex bleek vanaf het begin een succesverhaal. De partners mikten op 150.000 zwemmers per jaar. Gemiddeld waren er 170.000bezoekers en in de piekjaren trok Dommelslag zelfs 184.000bezoekers. 'Het blijft belangrijk om de bezoeker te prikkelen en daarom werd sneller dan voorzien gekozen voor een uitbreiding', zegt Fransen.

De gemeentebesturen zijn trots op hun zwembad. Ze investeren jaarlijks zelf 500.000euro in Dommelslag. Daarom werd besloten om in de toekomst de eigen inwoners aan een verminderd tarief te laten zwemmen.

Volwassenen betalen 6,7 euro, kinderen 4,3 euro. Voor niet-inwoners komt daar tien procent bij. Voor het gebruik van het wellnessgedeelte moet bijbetaald worden. De totaalprijs bedraagt dan 14,7 euro voor inwoners en 15,4 euro voor niet-inwoners. Er kunnen ook tienbeurtenkaarten aangekocht worden tegen een voordelig tarief.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio