Peter Meuleman al 25 jaar bij Animo

Lofzang voor 'zilveren' acteur

Lofzang voor 'zilveren' acteur

De voltallige Animo-ploeg: jubilaris Peter Meuleman staat uiterst rechts. if pvr Foto: © Pierre Van Rossem

SINT-LIEVENS-HOUTEM - Al 25 jaar is Peter Meuleman voor en achter de coulissen een gewaardeerd medewerker van Toneelgroep Animo. Tijd voor zijn collega's dus, met wie hij nu de komedie 'Dolle pret in 't cabaret' op de planken zet, voor een evaluatie: als mens en als acteur.

'Wij sturen felicitaties aan een unieke Animo-speler: onze animator, moppentapper, volksvriend en we vieren hem omdat hij al jaren zijn trouw publiek weet te versieren.' (Luc Matthijs en Karine Van Gijsegem)

'Al 25 jaar actief bij Animo, iedere keer opnieuw feest als jij er bent.' (Marleen De Naeyer)

'Hoe langer je meespeelt, hoe beter.' (Sofie Van den Berghe)

'Als 'bleuken' bedeesd begonnen, maar na 25 jaar een kerel met pit en niet meer uit zijn lood te slaan.' (Gerard Buyse)

'Zenuwachtig achter decor, fijne medespeler in decor, groot toneel- en ander hart.' (Rudy Bunneghem)

'Voor, op en achter het toneel steeds van de partij met een grap en een lach. Dat je er nog lang bij horen mag.' (Geert Bloem)

'In het dagelijks leven ken ik Peter als een aangename, gevoelige gast met een immer helpende hand, niet verlegen om streken uit te halen en veel gevat en humoristisch uit de hoek komend. Op toneelgebied zal ik mij Peter blijven herinneren als de man die zijn meestal kleinere rollen altijd enthousiast een eigen kleur weet te geven, zodat hij het Bavegemse publiek altijd weet te charmeren.' (Michel Cosijn)

'Peter Meuleman, jongste telg uit een Bavegems gezin, geboren en getogen op 'Beneden', rolde letterlijk en figuurlijk als jonge gast in het Bavegemse Animo. Gepassioneerd door de techniek is toneel voor hem de ideale uitlaatklep na een dag van hard labeur bij Honda. Zijn tekst leert hij ongestoord, ofwel in zijn put ofwel op het toilet. Na de repetitie is een kort bezoek aan de lokale horeca een must, tenzij hij, noodgedwongen wegens een knieoperatie met zijn buurvrouw naar huis toe moet.' (Nadia Vander Eecken)

'Hypernerveus en nagelbijtend was iedere rol al een kwarteeuw lang een ware marteling voor Peter, maar elk jaar opnieuw staat hij paraat om het beste van zichzelf te geven.' (Arlet Renneboog en Chris De Naeyer)

Dolle pret in 't cabaret is een spetterend blijspel met veel vaart en tal van verwikkelingen. Het publiek maakt kennis met onder anderen Fons en Paula, met pater Pol en een pastoor met geheimen en met madame Zazoe, monsieur Jérome en Fleur, Minou en Samira.

'Dolle pret in 't cabaret' op 11februari om 20 uur, 12, 19 en 26februari om 19.30 uur en op 20februari om 18 uur in Parochiecentrum Bavegem. 0496-12.99.11, www.toneelgroepanimo.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio