Londerzeel vermijdt risico's en pakt punt

LONDERZEEL - Londerzeel is in niks meer te vergelijken met het team dat na tien speeldagen onderaan de rangschikking lag te spartelen. Niet alleen gingen de resultaten crescendo, maar ook de inzet en het voetballend vermogen mogen er vandaag best zijn. Dit Londerzeel lijkt dan ook de degradatiedans te zullen ontspringen. Er zijn een paar zure oprispingen, maar die neemt coach Luc Leys er met de glimlach bij.

'We waren tegen Ronse vooraf tevreden met een punt en dat hebben we ook beet', verklaart hij zijn optimisme.

'Naar het einde toe wilden onze supporters ons naar voor jagen, maar risico's vermijden was toen ook evenzeer aan de orde. Vergeet niet dat zij met De Broyer, Fereira en Guelsifi knapen in huis hadden die gemakkelijk het verschil konden maken. Dat gelijkspel wordt door mij dan ook even hoog ingeschat als een overwinning.'

'Dat sommige spelers nu naast de basis vallen, is uiteraard erg jammer, maar onze sterkte stoelt momenteel precies op die valabele invallerbank. Jammer genoeg kan ik maar elf spelers op het veld zetten.' Leys blikte toch al even vooruit naar de confrontatie met Torhout. 'Een levensbelangrijke match. Als we die tot een goed einde brengen, ligt de weg naar de redding breed open. We mogen zeker niet teren op onze laatste, positieve resultaten. We moeten ginder gewoon de punten pakken.' (fjm)



Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio