'Dit smaakt naar meer'

Neven Pedro en Jesper Baelen eindwinnaars van Vlaamse Cyclocrosscup

Neven Pedro en Jesper Baelen eindwinnaars van Vlaamse Cyclocrosscup

Eliterenner zonder contract Pedro Baelen stak met ruim verschil de eindzege op zak in de Vlaamse Cyclocrosscup.
Bart Vandenbroucke
Foto: © Bart Vandenbroucke/VDB

ANZEGEM - De veldrijdersfamilie Baelen heeft geschiedenis geschreven. Zowel Pedro als Jesper kroonden zich zondag in Assenede tot eindwinnaar van de Vlaamse Cyclocrosscup. 'Dit smaakt naar meer', glunderden de neven.Eliterenner zonder contract Pedro Baelen had aan een derde plaats genoeg om zijn voorsprong nog wat te vergroten op Nico Clarysse. De Vichtenaar keek in de beginfase de kat uit de boom. Het was thuisrijder Bert De Wispelaere die voor een vroeg offensief koos. Stijn Penne en Davy De Scheemaeker konden als eersten aansluiten. Baelen, Bjorn De Decker en Toon Devenyns volgden hun voorbeeld. Even later ging Penne weg. Enkel De Scheemaker kon zijn wagonnetje aanhaken. In de slotfase sloeg die laatste zijn slag. Penne werd op korte afstand tweede. Clarysse eindigde pas als zesde, waardoor Baelen met ruim verschil de eindzege op zak stak.

Tweedejaarsnieuweling Jesper Baelen gaf zijn eindzege veel glans door de slotmanche te winnen. De Ingooigemnaar ging er vandoor met Simon Lapeire. In de slotmeters toonde hij zich de snelste en boekte zijn zevende zege. Kenzie Boutté, die ook nog kans maakte op de eindzege, kwam in de tweede ronde ten val. Hij was zodanig ontgoocheld dat hij de bloemen voor zijn tweede plaats in de eindafrekening niet kwam ophalen.

Zijn ploegmaat Gregory Van Daele was voor de start al zeker van de eindzege bij de eerstejaarsnieuwelingen.

Bij de junioren haalde Vinnie Braet het. Robby Cobbaert, die op de tweede plaats strandde, werd eindwinnaar. Jeffrey Depuydt kon met een vijfde stek zijn tweede plaats in het eindklassement veilig stellen.Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio