Het rommelt in het Standard-bestuur

Het rommelt in het Standard-bestuur

Foto: Photo News

Waarom vertrekt José Riga bij Standard? De coach geeft vandaag uitleg op een persconferentie. Volgens technisch directeur Jean-François de Sart moet de reden niet bij Standard zelf worden gezocht. Maar wij beschikken over andere informatie.

Twee onafhankelijke bronnen bevestigen dat De Sart vorige week donderdag door algemeen directeur Pierre François aan de kant zou zijn gezet, één bron spreekt zelfs over een ontslag. Voorzitter Roland Duchâtelet zou de beslissing ongedaan hebben gemaakt. Maar dat er een oorlog aan de gang is om de sportieve leiding van de club, lijkt zonneklaar.

Dat de transfers van Renard en Reza (keuze van Duchâtelet) nog niet zijn afgerond, mag geen toeval heten. De voorbije winter was het uitblijven van aanvallende versterking al een doorn in het oog van José Riga.

Hoewel Riga vandaag op een persconferentie zal bevestigen dat hij kiest voor een nieuw avontuur, lijkt het er toch sterk op dat hij mede door de sportieve onzekerheid aan de top naar de uitgang van de club werd gedreven. Het vertrek van zijn vriend Michel Bruyninckx bij de jeugd, het vertrek van zijn eigen zoon die jeugdtrainer was, het waren allemaal tekenen dat Riga zich steeds minder thuis voelde op Standard.

Het overlijden van fysiektrainer Guy Namurois, de blessurelast binnen de groep en het povere seizoenseinde deden de deur verder dicht. De eerste aanbieding uit Qatar was genoeg om eieren voor zijn geld te kiezen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.