Marc Pairon preekt 'tegelwijsheden'

Marc Pairon, de 'dichter-ondernemer-opnieuw dichter', die een paar jaar geleden furore maakte door een set poëziebundels tegen een spotprijs op de markt te brengen en er daar 60.000 van verkocht, waagt zich nu aan aforismen. 'Tegelwijsheden', noemt hij ze zelf. En hij trekt ermee langs podia.

(RTL)

Pairon (51) sloeg al jong aan het dichten, schreef naar eigen zeggen ook liefdesbrieven voor zijn vrienden - tegen betaling - zat een tijdlang in het poëziecircuit en stapte daarna in het zakenleven. Een paar jaar geleden keerde hij terug naar de poëzie. Pairon stond afgelopen zaterdag op het Busterpodium in Antwerpen, bij wijze van try-out en voorprogramma van nog drie andere stand-upcomedians.

Relaties

Pairon brengt niet echt stand-up, voert geen moppen of verhalen naar een hoogtepunt, maar leest voor uit een paar honderd aforismen die hij neerschreef. Aforismen zijn korte uitspraken, vaak met een grappig of absurd kantje.

Zelf noemt Pairon zijn aforismen

tegelwijsheden

. Een beetje zoals de Bond Zonder Naam zijn maandelijkse spreuken heeft, maar dan met een iets andere inhoud. Veel van de korte, pittige spreuken van Pairon spelen zich af in de relatiesfeer, en op het gebied van relaties zegt hij een ervaringsdeskundige te zijn. Echt vrouwvriendelijk kon je de humor van Pairon zaterdagavond ook niet noemen, maar daar hadden de talrijk opgekomen vrouwen in Antwerpen blijkbaar geen moeite mee: 'Ah, je weet toch dat het om humor gaat, ik kan daar best mee om hoor', reageerde een knappe blonde die via Facebook op het evenement afgekomen was. 'En in één van de oneliners haalt hij toch ook zichzelf neer, als hij het over zijn eigen lichaam heeft', relativeerde ze het vrouwonvriendelijke karakter van veel van zijn uitspraken.

Applaus

Het Busterpubliek, dat wel wat gewend is op het gebied van stand-upcomedy bleef geboeid luisteren, en had regelmatig een applaus over voor Pairon. Die liet zijn première meteen op video opnemen: 'Onder meer om die opnieuw te bekijken en te zien welke tegelspreuken ik moet schrappen.' Hier en daar schrappen, en nog wat meer podiumvastheid kunnen Pairon alvast helpen om zijn show te verbeteren.

Binnen een paar weken brengt de dichter een boekje uit met honderden pikante spreuken en luchtige zegswijzen. Het krijgt de titel

Erotiek is seks zonder lachbuien

mee.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio