Buffalo-youngsters steken hun neus aan het venster

VOETBAL 1STE KLASSE AA GENT 18-jarige Ibrahima Conté debuteert in Westerlo

Ibrahima
Conté.
mvh
Foto: © Marc Van Hecke

GENT - Door tal van blessures en schorsingen en ook door de snelle opeenvolging van wedstrijden, put Buffalo- coach Michel Preud'homme nu en dan uit de beloftenkern van Bob Peeters. Eén van die aanstormende talenten mocht zaterdag zelfs debuteren op Westerlo. Luc Gyssels

Voor de diehards onder de fans die ook de beloftenwedstrijden bijwonen, zijn het inmiddels geen onbekenden meer, maar voor de vele andere stellen we graag even drie van de nieuwe Gentse goudhaantjes aan u voor.

Ibrahima Conte

De 18-jarige Guineër streek vorig seizoen neer in Gent neer en maakte sindsdien een enorme progressie. Ook al lijkt hij tenger, de middenvelder - hij kan zowel centraal als op de flanken spelen - staat bijzonder sterk op de benen. Conté is een dribbelvaardige explosieve speler met veel overzicht en scorend vermogen. De eerder schuchtere jongeman stond ons even te woord na zijn eerste minuten voor het A-elftal.

‘Een echte verrassing was mijn selectie niet', zegt Ibrahima. ‘Ik ben hier immers met dat doel gekomen, spelen voor het eerste elftal. De aanpassing aan België verliep al bij al vlot. Een favoriete positie heb ik niet echt, ik kan op het middenveld overal uit de voeten. Deze eerste minuten smaken zeker naar meer, ik hoop dat er een vervolg mag op komen.'

Igor Vetokele

Igor werd 17 jaar geleden geboren in Angola, maar kwam al na één jaar naar België. Twee seizoenen geleden plukte Gent hem weg bij Oostende en dit seizoen werd hij door Bob Peeters omgevormd van diepe naar hangende spits.

Vetokele heeft een enorme sprongkracht, duikt goed in de hoeken, is snel en scoort vlot. Getuige daarvan zijn recente goals bij de nationale ploeg, waar hij al een tijdje deel van uitmaakt. Het is geen grote, wel een bijzonder krachtige speler. Net als Conté mocht ook Igor zaterdag mee met de grote jongens naar Westerlo.

‘Ik vernam het pas de dag voor de match. Toch wel een beetje een verrassing, want als je met zeventien al eens deel mag uitmaken van de A-kern, is dat zeker niet slecht', zegt de jongeman met een West-Vlaams accent.

‘Het klopt dat ik redelijk makkelijk scoor. Hoeveel goals ik dit seizoen maakte, kan ik niet exact zeggen, dat wordt voor mij bijgehouden (lacht).'

Grégory Mertens

Mertens werd twee jaar geleden weggeplukt bij de U15 van Anderlecht. Deze linksvoetige centrale verdediger ontbolsterde volledig onder de vleugels van Bob Peeters en is zeer compleet. Naast positioneel en tactisch is hij ook uitvoetballend heel sterk. Tevens beheerst hij uitstekend de lange bal. Gezien de linksvoetigen nu eenmaal niet dik gezaaid lopen bij Gent, staat ook Mertens aan de poort van de A-kern te kloppen.

Pluim voor Bob Peeters

Ex-international Bob Peeters kent en deelt de visie van zijn hoofdcoach en werkt met zijn kern op een zeer professionele manier. Preud'homme haalde al aan wat voor een plezier het was om deze jongens bij de A-kern te krijgen, want door bij de beloften te werken met een gelijkaardige visie, hebben ze al heel wat onder de knie. En voor een goed begrip, we pikten er vandaag - gezien de recente ontwikkelingen - deze drie uit, maar er loopt zeker nog heel wat talent in de selectie van Peeters. Als AA Gent ook deze weg verder volgt, komen de nieuwe Boussoufa of Ruiz misschien binnenkort uit de eigen rangen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio