Chef David Selen helpt jonge keukenpieten

Chef David Selen helpt jonge keukenpieten

David Selen trof een bende enthousiaste jonge keukenpieten aan in Bissegem. Patrick Holderbeke Foto: © PATRICK HOLDERBEKE

KORTRIJK - De deelnemers aan het kinderkookkamp van De Neerbeek kregen de hulp van chef-kok David Selen. Meteen zag de guacamole er een stuk smakelijker uit.

Zo'n twintig kinderen nemen de hele week deel aan een kookdagkamp in OC De Neerbeek. Onder begeleiding van monitoren van de vzw Koning Kevin scherpen ze hun kookkunsten aan en bereiden ze zich voor op hun eigen restaurant. In het dienstcentrum De Vlaskapelle nodigen ze vrijdag hun ouders, vrienden en bewoners van de seniorenflats uit voor een driegangenmenu.

Een aantal kinderen heeft al keukenervaring. 'Ik bak soms al eens een cake of een chocoladetaart', zegt Bram Verscheure (12) uit Gullegem. 'Het leven van een kok zie ik wel zitten.' De zussen Margot (11) en Laura (12) Vandenberghe uit Zwevegem namen in de paasvakantie deel aan het kookkamp Culi Stars in Koksijde. 'Toen hebben we veel geleerd. Maître Olivier, bekend van Mijn Restaurant was er ook.'

De guacamoledipsaus die de begeleiders eerder maakten, is jammerlijk mislukt en ziet eruit als een doodgereden dier. Bruin en klonterig, in plaats van fris en groen. Om het recept op punt te krijgen, doen ze een beroep op chef-kok David Selen (34) uit Moeskroen, een bekende naam in Kortrijkse culinaire middens, die vorig najaar zijn eigen restaurant in Bissegem opende. Hij komt de kinderen een uurtje op weg helpen. 'Je mag de tomaat niet door de hele guacamole mixen, alleen op het einde', is zijn eerste waardevolle les.'

Selen wist al op zijn tiende, de gemiddelde leeftijd van deze deelnemertjes, dat hij kok wilde worden. Hij stond in de keukens van zaken als L'Improviste, 'tConvent, de Marquette en Cuisine Céline. 'Ook in mijn eigen restaurant geef ik vaak kookles. Deze kinderen zijn echt gemotiveerd, en dat is fijn.'

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio