Wielrennen 1.2 Topcompetitie

Van Brakel naar Haacht: de eerste GP Impanis- Van Petegem

Van Brakel naar Haacht: de eerste GP Impanis- Van Petegem

Raymond Impanis AVT Foto: © Andr Verhoeven

KAMPENHOUT - Sinds 2004 organiseert 'Wielervrienden Kampenhout' de Grote Prijs Peter Van Petegem voor nieuwelingen en junioren. In 2005 blies de club ook de Grote Prijs Impanis nieuw leven in, in de jaren '80 nog een gerenommeerde wedstrijd met aankomst in Sint-Niklaas en Carlo Bomans als laatste winnaar op de palmares.

Op het Belgisch kampioenschap in Leuven vorig jaar kreeg een nieuwe wedstrijd vaste vorm. Op de vraag of Raymond Impanis ermee instemde om zijn naam in de toekomst te verbinden aan die van Peter Van Petegem gaf de inmiddels betreurde wielerkampioen toen meteen zijn zegen. Een nieuwe wedstrijd was geboren.

Op zondag 18 september is het dan zover. De opgewaardeerde wedstrijd, voorheen Beker van België, behoort nu tot een 1.2. van de Topcompetitie, waarin de beste beloftenploegen uit zowel binnen-en buitenland aan de start verschijnen. Zo komen er ploegen uit de Verenigde Staten, Kazachstan (Astana), Polen en Noorwegen aan de start.

Weerklank

De faam van deze pasgeborene moet in het buitenland al heel wat weerklank hebben, want de organisatoren moesten de jongste weken alvast een vijftiental ploegen ontgoochelen, omdat ze anders wel eens met meer dan driehonderd renners zouden opgescheept zitten.

Het traject loopt door de Vlaamse Ardennen (Brakel), het Pajottenland, via de hellingen van de druivenstreek in Overijse naar de witloofstreek, waar na nog twee plaatselijke ronden de winnaar net op de scheiding tussen Haacht en Boortmeerbeek het zegegebaar mag maken. Een wedstrijd over mooie wegen ook, waarbij parcoursbouwer Peter Van Petegem te gevaarlijke stroken vermeed, zodat voor niemand het WK de week nadien echt in gevaar komt.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio