Studenten ontwikkelen elektrische ligfiets

Studenten ontwikkelen elektrische ligfiets

Studenten burgerlijk en industrieel ingenieur hebben vijf maanden aan het voertuig gewerkt. mmv Foto: © Matthias Vanheerentals

BRUSSEL - Enkele VUB-studenten hebben een ligfiets omgebouwd tot een elektrische wagen. Met hun project doen ze mee aan de Shell Eco Marathon.

Studenten burgerlijk ingenieur en industrieel ingenieur van de Vrije Universiteit Brussel en de Erasmushogeschool Brussel hebben een speciale elektrische ligfiets gebouwd die helemaal op batterijen rijdt.

De studenten hebben er vijf maanden aan gewerkt. De wagen weegt amper 10kilo en rijdt op batterijen. De auto kan 50minuten rijden aan een snelheid van 30kilometer per uur. De kostprijs van het voertuig bedraagt 13.000 euro.

Het is de eerste keer dat de VUB-studenten en studenten van de Erasmushogeschool deelnemen aan de Shell Eco Marathon. Die vindt deze maand plaats in Duitsland. Bedoeling is zo ver mogelijk te rijden met zo weinig mogelijk brandstof. Het gaat er niet om snelheidsrecords te breken, wel om zo zuinig mogelijk te rijden.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio