Indra Craen kroont zich tot Europees kampioene bij cadetten

TAEKWONDO

 TAEKWONDO

Indra Craen (tweede van links) werd in Georgië Europees kampioene bij de cadetten in de klasse -37kg. ingezonden foto

HOUTHULST - Indra Craen (13) uit Jonkershove werd in Georgië Europees kampioene taekwondo bij de cadetten in de klasse -37kg.

Op weg naar de finale vloerde Indra Craen meisjes uit Turkije, Rusland en Duitsland. In de finale tegen de sterke Duitse Lungershausen haalde ze het golden point. 'Op mijn vijfde ontdekte ik taekwondo', vertelt Indra Craen. 'Drie jaar later startte ik de competitie en sinds vorig jaar staan er buitenlandse wedstrijden op het programma. Ik train wekelijks 15 tot 21 uur en dat doe ik in verschillende clubs: Ieper, Menen, Oostende, Brugge, Leuven, Herentals, ... Vorig jaar trok ik voor een maand naar Korea om te trainen. Mijn ouders brengen me overal en ik ben hen dan ook heel erg dankbaar.'

'Of ik het nooit beu word? Maar neen, taekwondo steekt vol variatie en verveelt nooit. Techniek en lenigheid zijn belangrijk, maar er komt ook veel tactiek bij kijken', vervolgt het 13-jarig meisje uit de Houthulstse deelgemeente Jonkershove.

'Na het EK bouw ik een rustperiode in, maar daarna ga ik weer aan de slag. Hoe meer je traint, hoe beter je wordt. Na het tweede middelbaar trek ik naar de Topsportschool in Antwerpen. Een Europese titel motiveert enorm. Het volgende doel? De Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro vormen het doel. Daar zal ik de volgende jaren hard voor trainen', aldus nog Indra Craen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio