Arbeider Benny haalt voordeel uit eigen werk

Arbeider Benny haalt voordeel uit eigen werk

Benny Gielis aan het werk op het viaduct. Hij woont er bij wijze van spreken onder. ddl Foto: © Dieter De Beus

VILVOORDE - Arbeider Benny Gielis uit Vilvoorde zal meer misschien nog meer dan anderen opgelucht zijn als de werken op het viaduct zijn afgelopen. Hij hoorde thuis het verkeer op het viaduct. Hij verwacht dat het lawaai sterk vermindert.

De werken aan de brug vorderen goed (zie hierboven) dankzij de continue inzet van mensen en middelen. Een tiental werknemers is continu in de weer op en onder de brug. Daarnaast zijn twee freesmachines en 21 transporteurs actief om het asfalt te verharden. Het zijn lange en zware dagen voor de werkmannen.

Benny Gielis (30) uit Vilvoorde is een van de werknemers die misschien nog het meeste baat heeft bij de vernieuwing van het viaduct.

Hij haalt er drie keer voordeel bij. 'Ik verdien hier nu mijn brood op de werf. Net als voor alle andere bestuurders zal het voor mij aangenamer rijden zijn wanneer ik de brug passeer. Maar ook persoonlijk haal ik voordeel uit deze werken. Ik woon aan het station van Vilvoorde en aan mijn woning hoor ik het constante geraas vrachtwagens die over een stalen constructie in het wegdek rijden. Die stalen constructies worden vervangen en er komt een stille asfaltlaag die het geluid dempt.

'Na de werken keert de rust dus terug in mijn huis', lacht hij. 'Dat motiveert me om extra hard te werken. Het is hard labeur. We doen dagen van twaalf uur en het tempo ligt hoog. Dat moet ook, want de brug moet op tijd klaar zijn.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio