Toerisme Oostende geeft evenement noodzakelijke upgrade

Bal Rat Mort in teken van 'French Cancan'

Bal Rat Mort in teken van 'French Cancan'

'Bal Rat Mort is niet dood', zeggen de organisatoren.dji Foto: © Dominique Jauquet

OOSTENDE/LOMBARDSIJDE - Bal Rat Mort staat dit jaar in het teken van de 'French Cancan'. De plooien tussen de Koninklijke Cercle Coecilia en Toerisme Oostende zijn glad gestreken. 'We zijn blij met de upgrade die het evenement zal krijgen', zegt voorzitter Maurice Quaghebeur.

Bal Rat Mort vindt op zaterdag 3maart voor de 114de keer plaats. Bij de vorige edities stond de Koninklijke Cercle Coecilia telkens in voor de organisatie, de jongste jaren met de steun van Toerisme Oostende, maar vanaf volgend jaar zijn de rollen omgekeerd. Het was aanvankelijk even wennen voor beide organisaties, maar na enkele perikelen zijn alle partijen ervan overtuigd dat de nieuwe formule de beste oplossing is.

'Enkele maanden geleden werd er fout gecommuniceerd, waarna de Koninklijke Cercle Coecilia besliste om een sabbatjaar in te lassen', zegt schepen Hilde Veulemans (CD&V). 'Omdat wij het belang van het Bal Rat Mort kennen, hebben we meteen contact opgenomen om rond de tafel te gaan zitten. En vandaag mogen we fier zijn dat er een 114de Bal Rat Mort komt.'

Met de 'Arabian Nights' in 2009, 'Out of Africa' in 2010, en 'Land of the Rising Sun' in 2011 werd de inspiratie in het buitenland gehaald, maar voor volgend jaar is een thema dichter bij huis gekozen: 'French Cancan'. 'Het doet ons meteen denken aan de Moulin Rouge en Montmartre', vertelt Veulemans. 'Er wordt gefeest in twee zalen: de erehal met dj Kris Janssens, en de Delveauxzaal met dj Michel Ortier en een liveband. De zaal krijgt onder andere rode verlichting, er zullen dansers zijn, en er is opnieuw een verkleedwedstrijd met een prijs van Jetair. Bal Rat Mort is niet dood. Het wordt in een nieuw kleedje gestoken, maar de kern blijft dezelfde.'

Belangrijk voor hotelsector

De Koninklijke Cercle Coecilia is tevreden over de nieuwe samenwerking. 'We zijn blij dat het evenement een upgrade krijgt en daar zijn de mensen van het Kursaal en Toerisme de ideale organisatoren voor. We zijn onder andere Gwen Nys en Vincent Drouard heel dankbaar voor hun inzet. Onze ridders hadden een verbetering gevraagd en die is gerealiseerd', zegt voorzitter Maurice Quaghebeur.

Bal Rat Mort lokt jaarlijks zo'n 2.500 feestvierders uit de regio en het binnenland, maar ook uit Engeland, Duitsland, Noord-Frankrijk en Nederland. Voor de hotelsector is het bal een belangrijk evenement. 'Als hotelier zijn we tevreden dat er toch een Bal Rat Mort komt. We zijn benieuwd naar de nieuwe formule', besluit Sabine Friedrichs van Hotel Andromeda.

www.visitoostende.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio