Foto's van zwaar mishandelde Danielle Hardy vernietigend voor beklaagden

Foto's van zwaar mishandelde Danielle Hardy vernietigend voor beklaagden

Foto: *

HOFSTADE - Pascal De Vliegher kan nog moeilijk volhouden dat hij Danielle Hardy ‘alleen maar' verkracht heeft. De foto's gemaakt in het Blosodomein van Hofstade tonen een vrouw die zwaar mishandeld werd en waarschijnlijk al dood was toen haar aanrander ervandoor ging. ‘Ze is gevonden zoals ik haar achterliet', moest De Vliegher toegeven.

Het was een grijze, mistige winterfoto die gistermorgen in de assisenzaal geprojecteerd werd. Een nat aardewegeltje in het Blosodomein van Hofstade. Links een vier meter hoge grasberm, rechts de oever van een vijver. In het midden twee kleuren die vloeken met dat beeld: de bloedrode trui van Danielle Hardy en haar witte, zwaar geschaafde benen. Zo heeft wandelaar Erik Dompas haar op 30december 2006 aangetroffen. Halfnaakt, op haar rug en met gebalde vuisten.

Uit respect voor de familie heb ik de vreselijkste foto's laten verwijderen', zei assisenvoorzitter Luc Maes. ‘En ook de autopsiefoto's zullen niet worden getoond.' Maar zelfs die enkele foto's die wél getoond werden, waren te choquerend voor echtgenoot Oscar Nitelet, dochter Cindy en stiefzoon Patrick. Ze verlieten de zaal en keerden pas terug toen het licht weer aanging.

Het waren vernietigende foto's voor de drie beschuldigden, want nu heeft de jury met eigen ogen kunnen zien wat het drietal met de arme vrouw aangericht heeft. Gedaan met de praatjes over een schijnbaar stomdronken vrouw die tegen een paal haar roes uitsliep. ‘De vriendinnen met wie ze die dag op stap was, getuigden dat ze amper een paar glaasjes gedronken had. In haar bloed werd met moeite 0,11 promille alcohol aangetroffen', zei een speurder.

Gedaan ook met de leugens dat ze plezier beleefde aan de vrijpartij van Pascal De Vliegher. De gekneusde dijen, de gescheurde panty's, het afgerukte ondergoed en de aarderesten in de mond en neusgaten vertelden een heel ander verhaal. Dat van een vrouw die afschuwelijk mishandeld werd en geen vin meer verroerde toen ze achtergelaten werd.

Raadsel

Wanneer en hoe Danielle Hardy precies gestorven is, blijft ook na drie procesdagen een raadsel. Het staat vast dat ze om 17.44uur van de trein gestapt is om dwars door het Blosodomein naar haar woning in Boortmeerbeek te wandelen. Maar Pascal De Vliegher, Frédéric Matrai en Christophe Cnops blijven beweren dat ze haar pas omstreeks 1uur 's nachts in het domein aantroffen. En niemand weet wat in die tussentijd met de vrouw gebeurd is. Tenzij de beschuldigden ook daarover liegen en de vrouw al in de vooravond werd aangerand en vermoord.

Vandaag komen de wetsdokters vertellen aan wat Danielle Hardy eigenlijk bezweken is. Verstikking gecombineerd met onderkoeling, staat in het dossier. Maar hoe is de vrouw gestikt – met de hand op de mond? Ook daarover zwijgt Pascal De Vliegher. Want hij wil hooguit veroordeeld worden voor verkrachting, niet voor moord.

In plaats van duidelijkheid te verschaffen, bleven de drie beschuldigden ook gisteren elke kans aangrijpen om de jury op het hart te drukken dat hen geen schuld treft aan de dood van de vrouw. Ze willen er zeer goedkoop vanaf komen. ‘Ik verwijt mezelf alleen dat ik de politie niet verwittigd hebben toen we die vrouw aantroffen', zei Christoph Cnops. Frédéric Matrai moest even nadenken, maar sloot zich daarbij aan.

‘En ik verwijt mezelf enkel dat ik seks gehad heb met een vrouw die niet in staat was om daarmee in te stemmen. Achteraf gezien had ik dat moeten weten', zei Pascal De Vliegher.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees