Afscheid met tranen van Philippe Clement

Gary Kagelmacher werd gelauwerd als verdienstelijkste speler van het seizoen bij
Germinal Beerschot. was
Foto: © Walter Saenen

ANTTWERPEN - De wedstrijd stond bij Germinal Beerschot in het teken van het afscheid. Kregen een al dan niet passend geschenk: scheidsrechter Flamant (van beide ploegen), Rik Van Goethem en Jean-Pierre Haverhals als gewezen trainers, Daniel Cruz, Martijn Monteyne, Justice Wamfor en Philippe Clement. Gary Kagelmacher kreeg de trofee van meest verdienstelijke speler van het seizoen.

Merkwaardig: Pieterjan Monteyne (meer dan 300 wedstrijden in het eerste team) werd niet gevierd, zodat verondersteld mag worden dat hij blijft.

Voor het overige een zonovergoten avond op 't Kiel, met slechts één schuchtere Kortrijkse poging via Capon, maar voor de rest speelde alles zich af op de helft van Kortrijk, met tien hoekschoppen voor de rust tot gevolg.

De jonge Ilias Sbaa debuteerde niet onaardig. Hij kwam alleen voor doelman Vandenbossche, maar in de sfeer van de match werd niet moeilijk gedaan over al dan niet handspel van de Kortrijkse doelman. Custovic kopte de bal nog op de paal, maar het bleef 0-0 bij de pauze.

De Decker en Kagelmacher zagen hun doelpunten na de rust terecht afgekeurd wegens buitenspel. Martijn Monteyne had nog een bananenshot in huis. Aan de overzijde kon alleen Capon voor luttel weerwerk zorgen, eenzaam in de spits, maar een goed georganiseerde bezoekende verdediging hield de nul op het bord.

Ook de jonge Zhukov mocht debuteren, maar de score bleef ongewijzigd. Alleen kregen we tien minuten voor tijd nog een emotioneel afscheid van voetballer Philippe Clement.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.