Aloisiana viert lustrum in stadhuis

Aloisiana viert lustrum in stadhuis
BRUSSEL - Studentenvereniging Aloisiana, een vereniging voor studenten economie en management aan de Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB), viert dit jaar haar vijftigste verjaardag. Dat lustrumjaar gaat niet onopgemerkt voorbij. Afgelopen zaterdag hield de studentenclub een academische zitting in de Gotische zaal van het Brusselse stadhuis.

Algemeen directeur van de HUB Dirk De Ceulaer benadrukte in zijn speech de belangrijke rol die Aloisiana kan spelen om studenten een echt Brussels studentenleven te bieden. Een opmerkelijke voordracht was er ook van Albert Tabak, de stichter en eerste praeses van de studentenvereniging. Tabak kreeg na zijn uiteenzetting een honoris causa lint.

Tijdens de receptie na de academische zitting schonk Tabak zijn praeseslint aan de club. Huidig praeses Fréderique Vandermeeren beloofde het lint een prominente plaats te geven in het Aloisiana-lokaal.

Aloisiana is de oudste studentenvereniging aan de HUB en werd opgericht op 18september 1962. De lustrumweek werd vorige week maandag op gang getrapt toen het praesidium een gigantisch Aloisiana-lint van 20 bij 1,5meter aan de gevel van het Hermes-gebouw van de HUB ophing.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio