42.000 muziekliefhebbers overspoelen Gestel

Weergoden zijn Groezrock goed gezind

Weergoden zijn Groezrock goed gezind

Groezrock staat elk jaar borg voor complexloos plezier. Foto: lvh

MEERHOUT - Meer dan 40.000 bezoekers over heel de wereld vonden hun weg naar het punkrockfestival Groezrock in het Meerhoutse gehucht Gestel. 'Een geslaagde editie met veel nieuwigheden', zegt François Nuyts van de organisatie.

De opbouw van het festivalterrein van Groezrock gebeurde de afgelopen weken in de gietende regen, maar een aangenaam zonnetje op zondagavond en enkele regendruppels op zaterdag en zondag, zorgden ervoor dat het weer toch een meevaller was op de 21ste editie van het Meerhoutse punkrockfestival.

'Vooral onze kwaliteitsvolle affiche zorgde ervoor dat we zowel zaterdag als zondag telkens 21.000 tickets verkochten', zegt François Nuyts van de vzw Groezrock. 'Meer dan 65 procent van onze bezoekers is afkomstig uit het buitenland. Daarnaast kunnen we rekenen op trouwe fans die al jarenlang ons punkrockfestival bezoeken.' Tot deze trouwe fans behoren ook Johan en Jo uit Mol. Samen met een uitgebreide vriendengroep bestaat Groezrock tot hun jaarlijkse vaste afspraak. 'Het weer was redelijk en we amuseren ons elk jaar fantastisch goed', zegt de groep in koor. Ze hadden zelfs samen een dansje verzonnen.

'Vrijdagavond was onze camping al bijna volzet', zeggen François Nuyts en Wim Van de Craen van de organisatie. 'Met een capaciteit van 16.000 overnachtingen mogen we spreken van een succes. De fuif zelf lokte meer dan 2.000 gegadigden. En die zetten samen met de 40.000 andere festivalgangers zowel zaterdag als zondag het muziekfeestje verder. Vooral onze gloednieuwe 'Acoustic Stage' werd druk bezocht.'

Ook de coördinatie tussen de hulpdiensten, de organisatie en de gemeente verliep vlot. De politiezone zette tijdens Groezrock met succes sociale media in. Zaterdag werden er al meteen vier Slovaken opgepakt die tientallen festivalgangers in de nacht van vrijdag op zaterdag hadden bestolen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio