Drie maanden rijverbod voor sportwagenracer

Drie maanden rijverbod voor sportwagenracer

De exclusieve wagen van de jonge snelheidsduivel. ImageDesk.be Foto: © CREDIT: ImageDesk.be / Carlo Co

BORNEM - Benjamin D.C. (21) uit Bornem verscheen voor de politierechtbank van Sint-Niklaas voor de verlenging van de intrekking van zijn rijbewijs.

De snelheidsduivel, die vorige week dronken achter het stuur van zijn exclusieve sportwagen Audi R8 op de E17-snelweg in Temse een zwaar verkeersongeval veroorzaakte, zit nog steeds in de cel. Hij werd geboeid naar de politierechtbank van Sint-Niklaas gebracht. De politierechter stelde vast dat hij dronken en met veel te hoge snelheid de Seat Ibiza ramde met achter het stuur Martine Beirnaert. De 50-jarige verpleegster moest uit het wrak worden bevrijd en werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.

Benjamin D.C. pleegde ook vluchtmisdrijf en verstopte zijn verhakkelde droombolide na de zware aanrijding achter een car-wash aan een tankstation in Sint-Niklaas. Dat gaf Benjamin D.C. ook toe. De politierechter verlengde de intrekking van zijn rijbewijs alvast voor drie maanden en hield daarbij rekening met de verzwarende omstandigheid dat het niet de eerste keer is dat hij over de weg racete. Voor overdreven snelheid Benjamin D.C. eerder al drie veroordelingen op.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio