STVV twijfelt over toekomst trainer Franky Van der Elst

SINT-TRUIDEN - STVV verloor de match van de laatste kans tegen Westerlo en degradeert na drie seizoenen naar tweede nationale. De Haspengouwse club wil onmiddellijk terugkeren, maar er wacht technisch directeur Jan-Pieter Martens een pak werk.

Voor de aftrap was er wat ongerustheid in de bestuurskamer van Sint-Truiden. Vanwege de nakende zekerheid omtrent de degradatie werd gevreesd voor supportersacties. De politie hield een oogje in het zeil, onder meer in de buurt van het huis van Roland Duchâtelet. De voorzitter van Standard woont naast het stadion en wordt door een deel van de aanhang verantwoordelijk geacht voor de sportieve neergang. Het bleef echter rustig in en rond Stayen.

Links en rechts werd dan ook kritiek geformuleerd op de opstelling van Franky Van der Elst. Heel wat supporters begrepen niet waarom Van der Elst Rossini, Christ en Reza op de bank liet. Terechte kritiek? Voorin brachten Menga en Dufer er in ieder geval niet veel van terecht. Ook de niet-selectie van strijdershart Mennes kon niet bij iedereen op begrip rekenen.

Lastige taak

Voorzitter Bart Lammens formuleerde inmiddels al de ambitie om onmiddellijk terug te keren naar eerste nationale. Jan-Pieter Martens, die twee maanden geleden werd aangesteld tot technisch directeur, staat voor de lastige taak om een nieuwe sportieve wind te laten waaien. Hij zal om te beginnen moeten bepalen wie volgend seizoen trainer is.

Martens liet op het tv-programma Stadion uitschijnen dat Van der Elst zeker blijft maar in de coulissen werd die vraag niet zomaar bevestigend beantwoord. Ook voorzitter Bart Lammens dribbelde, zonder Van der Elst af te vallen, om de hete brij heen.

Franky Van der Elst heeft nog een contract voor één seizoen. De 86-voudige Rode Duivel, die na vijf speeldagen Guido Brepoels opvolgde, kreeg de trein niet op de rails. Hij had nooit dezelfde band met de club als de empathische Eigenbilzenaar. Hem wordt een gebrek aan inleving in de Haspengouwse mentaliteit aangewrevenCorrigeer