Stokkel en Waterloo laten Eppegem niet los

Stokkel en Waterloo laten Eppegem niet los

Sporting Eizeringen 0 - Blue Star 1 - Kevin Bardyn wordt belaagd door Khalid Ennya. Johnny De Saedeleer Foto: © Johnny De Saedeleer

Tildonk/ Veltem-Beisem/ Oplinter/ Haasrode/ Betekom/ Haacht/ Boutersem/ Lubbeek/ Hoeleden/ Oud-Heverlee/ Lovenjoel/ Tienen/ Wommersom/ - 2DE PROVINCIALE A

Stokkel en Waterloo laten Eppegem niet los

FC Peutie 1

Saint-Michel 1

Snelle Malcorps kreeg de vreije baan en knalde bal laag naast doelman Wysgeer in doel. Peutie herpakte zich goed en kwam kort na rust langszij na fout op Wouter De Nil en Di Consoli zette strafschop feilloos om. Kwartier voor tijd kreeg pax ingevallen Gregory Brants een reuzenkans maar bal ging rakelings naast. Twee minuten voor tijd pakte Sven Wysgeer goed gegeven strafschop van Carbonnelle.

DOELPUNTEN: 24' Philippe Malcorps 0-1 en 52' Silvio Di Consoli 1-1 (str.).

Ophain 2

Wezembeek 1

Eerste helft verliep evenwichtig maar verdedigers bleven baas. Verschueren moest wel één keer redding brengen en aan de overkant knalde Barbieux van dichtbij bal nog over doel. Na rust scoorde thuisploeg in geen tijd twee goals maar Wezembeek bleef aandringen en scoorde tegen vanop de stip na handsspel Pierot en tweede strafschop op Amireche werd niet gefloten.

DOELPUNTEN: 59' Sébastien Pirtotte 1-0; 72' Antoine Barbieux 2-0 en 81' Cemil Hacikerimoglu 2-1 (str.).

Waver-Limal 1

Stokkel 2

Voor rust waren de beste kansen voor Stokkel maar na rust drukte thuisploeg Stokkel op eigen helft terug. Pogingen van De Boosere werden twee keer op de doellijn nog afgeweerd maar Medts scoorde vanop de stip na handssepl van Van Waes en snelle De Visscher verdubbele na een snedige counter. Na rust milderde Linussio met een fraaie kopbal maar miste nadien nog twee goede kansen.

DOELPUNTEN: 14' Eric Medts 0-1 (str.); 36' Quentin De Visscher 0-2 en 66' Romain Linussio 1-2.

Nijvel 2

Rixensart 1

Een jong en strijdlustig Nijvel hield in eerste helft goed de boot af en had ook wat geluk want poging van Villers werd gestuit door de lat en vrijschopbal van Louis kwam op de paal terecht. Na rust was Nijvel fysiek de betere en Bodo kopte de 1-0 op het bord. Kerkouche maakte met gekruist schot gelijk maar vlak voor tijd scoorde Couvreur na geharrewar voor doel.

DOELPUNTEN: 62' Didier Bodo 1-0; 73' Gilles Kerkouche &-1 en 89' Clément Couvreur 2-1.

Eppgem 4

Nossegem 0

Baudet scoorde vroeg vanop de stip na fout van doelman Ctreutzburg op Maarten Tordoir. Daarna liet Eppegem bal goed rond gaan maar één keer moest De Doncker redding brengen. Zonder Mirko Gajanovic kon Nossegem verder geen doelgevaar scheppen. Een own goal van Van den Abbeel na voorzetschot van Breugelmans was beslissend. Invallers Gunter Vercammen en Fiifi Solomon zetten de kers op de taart.

DOELPUNTEN: 4 ' Koen Baudet 1-0 (str.); 65' own goal Van den Abbeel 2-0; 74' Gunter Vercammen 3-0 en 83' Fiifi Solomon 4-0.

Waterloo 2

Grez-Doiceau 0

Hassan Cheaitani maakte nog maar eens het verschil en scoorde in elke helft. Eerst na een onderschepte terugspeelbal en na ruim één uur na teruglegger van Laurent Longrie. Ook nog eens met een gemeten lobbal maar die goal werd afgekeurd voor buitenspel. Waterloo speelde defensief de perfecte match en doelman Charlier moest slechts één keer handen uit de mouwen steken.

DOELPUNTEN: 35' en 66' Hassan Cheaitani 1-0 en 2-0.

KV Tervuren 0

Bosvoorde 0

Een wilskrachtig Bosvoorde hield met veel strijdlust stand en leverde een gave collectieve prestatie af. Al was er wel wat geluk mee gemoeid want ondermeer Artois miste twee goede kansen. Bosvoorde had zelfs kunnen winnen want Leal Teles miste alweer een strafschop na fout op Michael Depotbecker. Grandjean koos de goede hoek Dat zou pas een echte hold up geweest zijn.

Ohain 2

Steenokkerzeel 5

Wouter Van den Driessche scoorde in eerste minuut en ook al kwam Ohain nog twee keer langszij na vrijschoppen, de bezoekers waren vooral na rust heer en meester. Stijn Deriemaeker scoorde zelf nog twee keer en zette ook Jaenen op weg naar een erg mooi en belangrijke doelpunt. Na de 2-4 kon Steenokkerzeel ba lrustig rond spelen en Deriemaeker zette zelf nog kers op de taart.

DOELPUNTEN: 1' Wouter Van den Driessche 0-1; 24' Christopher Roobaerts 1-1; 55' Dimitri Jaenen 1-2; 61' Laurent Dans 2-2; 71' Stijn Deriemaeker 2-3; 77' Jaenen 2-4 en 85' Stijn Deriemaeker 2-5.

2DE PROVINCIALE B

Boortmeerbeek alleen leider

Boortmeerbeek 1

Kortenaken 0

De eerste kans was voor de thuisploeg toen Opoku met een slangachtige beweging door de bezoekende defensie sneed. Een hard schot van El Attabi kon ternauwernood door bezoekend doelman Stroobants ontzet worden. Aan de overzijde miste Colin op een haar na een inzenden met het hoofd. Na de herneming bleef de partij nog een kwartier in evenwicht tot Opoku op assist van de ingevallen Michiels met de kop scoorde.

DOELPUNT: 75' Opoku 1-0

Scherpenheuvel 1

Meerbeek 6

Meerbeek liet komen om scherp te counteren. Op aangeven van Vandenheuvel schoof Tjoens onder de uitlopende keeper binnen. Even later spurtte Vandenheuvel achter een dieptepas van Vannoten aan om te verdubbelen. Scherpenheuvel milderde in een sterk vierde kwartier maar toen vlak daarop Tjoens een center van Ramon afrondde, liet de thuisploeg de kopjes hangen.

DOELPUNTEN: 35' Tjoens 0-1, 40' Vandenheuvel 0-2, 52' Deflem 1-2, 54' Tjoens 1-3, 58' Vandenheuvel 1-4, 70' Ramon 1-5, 80' Tjoens 1-6.

Linden 0

Kortenberg 2

Kortenberg nam tijdens de eerste helft het initiatief en kwam verdiend op voorsprong. Na de rust probeerde Linden de match in handen te namen, maar werd goed opgevangen. Kort voor tijd nam Loic Khedir alle twijfels weg.

DOELPUNTEN: 30' Willemans 0-1; 85' Khedir 0-2.

Out-Hoegaarden 3

Houtem 1

Een halfuur lang toonde Houtem zich technisch de betere ploeg maar dan herstelde de thuisploeg het evenwicht en kwam op winst. Twintig minuten voor tijd incasseerde de bezoekende middenvelder Noë zijn tweede geel en moest Houtem met tien verder. De titelfavoriet probeerde wat terug te doen maar Ruysen tilde zijn ploeg op 3-1. De ingekomen Vanderweyden kreeg nog rood in de slotminuten.

DOELPUNTEN: 5' El Herbouti 1-0, 12' Noë (str.) 1-1, 36' Ruysen (str.) 2-1, 74' Ruysen 3-1.

Betekom 4

Lovenjoel 1

De eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en scoorde Boubnan nog net voor de rust. Nadien produceerde de thuisploeg het beste voetbal en vertaalde dat in goals. Boubnam zag zijn vrijschop in de kruising gaan en na een assist van Nicolaes lukte Carton ook een knap doelpunt.

DOELPUNTEN: 26' Thijs (o.g) 0-1, 32' Nicolaes 1-1, 44' en 57' Boubnan 2-1 en 3-1, 69' Carton 4-1.

Veltem 4

Oplinter 0

De thuisploeg had met een snel doelpunt de match direct goed in handen. Met nog een doelpunt voor de rust zat ze op rozen. Na de pauze voerde Oplinter wat druk maar kon nauweijks kansen afdwingen. Een kwartier voor tijd werd het lot van een inspiratieloos Oplinter helemaal bezegeld.

DOELPUNTEN: 2' T. Druwé 1-0, 26' Van Grunderbeeck 2-0, 73' Debakker 3-0, 89' Foulon 4-0

Wommersom 3

Wolfsdonk 4

Een rommelige partij met veel gele kaarten maar waarin Wolfsdonk de minst slechte ploeg was. Lanvu bracht zijn ploeg met een schitterend vluchtschot in de match. Na de pauze zag de ingevallen Kazachvili zijn tweede geel en met tien tegen elf kon de thuisploeg een 1-4 niet meer wegwerken. Monziba joeg een vrije trrap tegen de buitenkant van de paal. De kopbalgoal van Deldime viel te laat.

DOELPUNTEN: 16' Bormans 0-1, 20' Davy Van Kerkhoven 0-2, 37' Lanvu 1-2, 63' Davy Van Kerkhoven 1-3, 79' Geert Verbeek 1-4, 82' Valgaerts 2-4, 91' Deldime 3-4.

Tildonk 1

Haasrode 0

De eerste helft was voor de thuisploeg maar dan herstelde een geestdriftig Haasrode het evenwicht. Kansen langs weerzijden maar nog voor het uur prikte tiener Arno Booten de winninggoal tegen de netten.

DOELPUNT: 55' Booten 1-0.

VB2PB

2de provinciale C

Blue Star wint topper

EIZERINGEN 0

BLUE STAR 1

Na een gelijkopgaande eerste helft kwam Eizeringen na de rust meer op de proppen. Op tegenaanval op randje buitenspel werd het langs Ahmimed-Essadiki echter 0-1. De thuisploeg voerde nog de forcing, maar zonder succes. (lbh)

DOELPUNT: 64' Essadiki 0-1

GALMAARDEN 1

PAMEL 0

De thuisploeg drukte het overwicht voor de rust uit met enkele gevaarlijke acties. Spitaels kopte raak op voorzet van Metayer. Messina liet een kans onbenut. In de tweede helft drukte Pamel steriel. Beide ploegen eindigden met tien.

DOELPUNT: 31' Spitaels 1-0

RODE DE HOEK 4

SCHEPDAAL 1

Smets opende de score, maar de bezoekers stelden snel gelijk. Net voor de rust kopte Smets de thuisploeg nogmaals op voorsprong.

Vanop de stip dikte Smets aan tot 3-1. Nadien ontstond er heel wat herrie. Roulez legde de eindscore vast. Schepdaal eindigde met negen na tweemaal rood.

DOELPUNTEN: 15' Smets 1-0; 20' Puttemans 1-1; 41' en 68' Smets 2-1, str., 3-1; 90' Roulez 4-1

ZUUN 0

TERALFENE 0

Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. De beste kans was voor Hamelrijk, maar het doelhout stond een doelpunt in de weg. Logisch gelijkspel.

DELTA LONDERZEEL 4

LEMBEEK 3

Alweer doelpuntenfestival op Delta dat driemaal een achterstand goedmaakte. Ten slotte kon de thuisploeg een vierde keer juichen net voor het einde.

DOELPUNTEN: 20' De Gieter 0-1; 31' Breuer 1-1; 34' Pierre Michel 1-2; 36' De Cat 2-2; 65' Speliers 2-3; 75' Apers 3-3; 89' Breuer 4-3

REBECQ 4

STROMBEEK 2

Sleewaegen was alweer in zijn dagje met twee doelpunten en een assist. Een sterk Strombeek plooide in de tweede helft tegen een gevat counterende thuisploeg.

DOELPUNTEN: 20' Sleewaegen 1-0; 35' Chairi 1-1, str.; 50' Remy 2-1; 62' Meftah 2-2; 78' Sleewaegen 3-2; 80' Abdelali 4-2

RELEGEM 1

BEERSEL DROGENBOS 1

De thuisploeg kende een knappe start en hield erg lang de voorsprong gaaf. Beersel zette fors druk in de tweede helft en kwam tien minuten voor tijd langszij.

DOELPUNTEN: 5' Malbranque 1-0; 80' Caluwaert 1-1

RC SCHAARBEEK 4

KAPELLE 0

Probleemloos zetten de Brusselaars Kapelle opzij. Na goed een halfuur zat de thuisploeg immers op rozen.

DOELPUNTEN: 10' en 21' Allachi 1-0, 2-0; 32' en 55' Aktas 3-0, 4-0.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio