'Een klassieke keuken met grote producten'

't Fornuis stoot door naar top GaultMillau

't Fornuis stoot door naar top GaultMillau

Sterrenchef Johan Segers is blij met de herwaardering van de klassieke keuken.was Foto: © Walter Saenen

ANTWERPEN - Bij de twee nieuwkomers, die een score van 18/20 behaalden, staat ook 't Fornuis uit Antwerpen. Daarmee stoot het restaurant door naar de top van GaultMillau.

Marc Declerck, bestuurder van GaultMillau, staat achter de score van 18/20 voor 't Fornuis. 'Johan Segers is een man die jong van hart en geest is. Hij stimuleert de jeugd. Segers brengt een klassieke keuken met grote producten, waarmee hij bewijst dat deze keuken perfect kan bestaan naast een creatieve en vernieuwende keuken. 't Fornuis heeft de verhoging van 17 naar 18 punten echt verdiend', stelt hij.

Zelf is Johan Segers ook heel blij met deze score. Wat hij ervan vindt om naast onder meer restaurants 't Zilte en Het Gebaar te staan? 'Tof, we zijn allemaal vrienden. Het gaat om verschillende zaken en ik ben blij dat het mogelijk is dat we dezelfde score hebben. Ik maak graag de vergelijking met een museum. Er bestaat een museum van schone kunsten, maar ook een museum van hedendaagse kunsten en ik had de indruk dat men de laatste tijd alleen de musea van hedendaagse kunsten beloonde. Dat is nu gelukkig aan het veranderen', stelt hij.

Het Nederlandse restaurant Oud Sluis van Sergio Herman heeft voor de derde keer op rij 20/20 gekregen van GaultMillau. Of de perfectie bestaat? 'Ik vind een maximumscore niet goed. Dat is niet menselijk. Zelfs 19,5 zou niet mogen bestaan. Een 19/20 is voor mij al een ongelooflijke topper. Ik vraag mij soms af of men indertijd niet te royaal begonnen is met het toekennen van punten en/of het niet beter zou zijn om de scores allemaal samen wat naar beneden te halen, maar dan spreek ik eigenlijk tegen mijn eigen commerce', stelt Segers.

Nieuwkomers

Uit het Antwerpse noteert GaultMillau twee opvallende nieuwkomers die een mooie 14/20 behaalden, Veranda uit Berchem en kasteel Withof uit Brasschaat. Kasteel Withof had een Michelinster, maar sloot door de economische crisis in 2009 de deuren. Eigenaar Cornelis den Braven wilde het kasteel eerst verkopen, maar toen de verkoop bijna beklonken was, veranderde hij van gedachten en besloot kasteel Withof een nieuwe kans te geven. 'We zijn heel blij met deze score. We hebben onze prijzen wat aangepast tegenover vroeger. De prijs/kwaliteit verhouding is nu goed', stelt general manager Hedi Oussaifi.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio